Όσες κυρίες ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας σίγουρα τη γνωρίζουν, οι μέλλουσες νυφούλες, από την άλλη, είναι μια καλή ευκαιρία να βρουν τον άνθρωπο που θα σχεδιάσει το νυφικό τους και θα ''μεταφράσει'' με ύφασμα, τα συναισθήματά τους την πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους!

Φυσικά και πρόκειται για τη Μέμη Κάκκου, η οποία, έπειτα από σπουδές στο σχέδιο μόδας και πολύχρονη εμπειρία σε οίκους νυφικών στην Πάτρα και στην Αθήνα, έχει δημιουργήσει εδώ και 19 χρόνια το δικό της ατελιέ, Atelier Memi, για να σχεδιάζει και να ράβει νυφικά φορέματα.

Στο χώρο της μπορείτε να βρείτε επίσης υπέροχες δημιουργίες από τις συλλογές του οίκου CosmoBella, οι οποίες υπόκεινται σε μια δεύτερη επεξεργασία από την ίδια με κεντημένες πρoσθήκες από svarofski, πέρλες και άλλα στολίδια ανάλογα την αισθητική σας και την προσωπικότητά σας. Επίσης, μπορείτε να σχεδιάσετε εξ ολοκλήρου μαζί της το σχέδιο του νυφικού σας ή να κάνετε διάφορες παραλλαγές σε ντεκολτέ, πλάτη, μανίκια και τελειώματα που έχετε ονειρευτεί στο νυφικό που θα επιλέξετε, ενώ παράλληλα, δημιουργεί μοναδικά χειροποίητα νυφικά αξεσουάρ που θα ταιριάξετε απόλυτα με το νυφικό σας.


Η έμπνευση, όμως και η δημιουργία, δε σταματούν εκεί...

Η κ. Μέμη Κάκκου, θέλησε να δώσει ένα ξεχωριστό χρώμα στο atelier της και να ευχηθεί με τον πιο ξεχωριστό τρόπο ''Χρόνια Πολλά'', αυτές τις γιορτινές μέρες που ακολουθούν.

Όχι... δε διοργάνωσε κάποια επίδειξη μόδας, ''ζωντάνεψε'' τη βιτρίνα της και έφερε έναν διαφορετικό ''αέρα'' στην πόλη της Πάτρας!

Πολύ καλά διαβάσατε... ''ζωντανές'' κούκλες ντύθηκαν νύφες και έμοιαζαν με λευκές οπτασίες, οι οποίες φώτισαν το γκρίζο σκηνικό του καιρού το απόγευμα της Δευτέρας.


Δύσκολο; Λίγο... Ακατόρθωτο; Όταν έχεις μία δυνατή ομάδα από πίσω, όχι!

Εμείς τρυπώσαμε στα παρασκήνια και σας μεταφέρουμε όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας, η οποία μόνο με ''άλλη μία μέρα στη δουλειά'' δεν έμοιαζε. Όλοι ήταν κεφάτοι, με πολλή όρεξη και ανυπομονησία για το αποτέλεσμα. 

Ο κομμωτής, Κωνσταντίνος Χειμαριώτης, από το κομμωτήριο T&K Ηair Salon Men&Women, έβαλε όλη του την τέχνη και πραγματικά δημιούργησε υπέροχες κομμώσεις που μόνο σε περιοδικά γάμων μπορείς να συναντήσεις. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παρέλαβε, ο ''ζωγράφος'' της υπόθεσης, ο μακιγιέρ, Πάρης Παπαδημητρίου, που ανέδειξε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των κοριτσιών και τις μεταμόρφωσε σε πραγματικές βασίλισσες του χιονιού! Βέβαια, αν οι πρώτες ύλες δεν είναι καλές, τι να σου κάνουν τα στολίδια. Γι'αυτό και δε χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια, ώστε τα μοντέλα, η Ηλιοστάλακτη και η Μαρία Φαρμάκη, να μεταμορφωθούν σε πραγματικές κούκλες.


Τα κορίτσια ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις μοναδικές δημιουργίες από τη νέα κολεξιόν της Μέμης Κάκκου...

Με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί, τα φίνα υλικά, τα ευφάνταστα σχέδια, τη δαντέλα και τους πολύτιμους λίθους, οι νυφικές δημιουργίες έμοιαζαν με ρομαντικά φορέματα μιας άλλης εποχής, η οποία όμως, ''πάντρευε'' το ρετρό με το μοντέρνο.

Όλα αυτά, από μία απλή ιδέα, έγιναν πράξη χάρη στο δημιουργικό πνεύμα της κ. Μέμης Κάκκου, αλλά και της πολύτιμης βοηθού της, της κ. Ελευθερίας Φαρμάκη!

Εμάς αυτή η ιδέα μας άρεσε πολύ και απ'ότι πληροφορηθήκαμε, κάτι ανάλογο θα ξαναγίνει, το πότε είναι ακόμη μυστικό.

Όμορφες ιδέες από καλλιτεχνικά πνεύματα που κάνουν την πόλη μας αρκετά πιο όμορφη!