Μέσα στους άμεσους στόχους της δημοτικής αρχής και στα σχέδια του Δήμου είναι η δημιουργία skate park, κάνοντας πραγματικότητα το αίτημα που έχουν κάνει εδώ και χρόνια οι skaters της Πάτρας.

Το θέμα είχε απασχολήσει εδώ και έξι μήνες τους ανθρώπους του Δήμου, όμως από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι. Μάλιστα, τότε είχε γίνει συνάντηση με τα στελέχη του Δήμου και τα παιδιά που κάνουν skate, όπου οι τελευταίοι εξέφρασαν από κοντά την επιθυμία τους και την ανάγκη ενός skate park στην Πάτρα.

Ο λόγος που δεν έχει προχωρήσει το όλο θέμα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ιθύνοντες της δημοτικής αρχής, είναι ότι το πλάνο του Δήμου για το σημείο όπου θα δημιουργηθεί το skate park, βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Το πιθανότερο είναι να γίνει είτε στο Νότιο Πάρκο, κοντά στον χώρο του pump track, είτε στον Κόκκινο Μύλο, στο πάρκο που θα διαμορφωθεί μετά τις εργασίες του Δήμου. Όμως από την στιγμή που για την οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, στον Δήμο, εκκρεμούσε το έργο της δημιουργίας του skate park δεν μπορούσε να προχωρήσει.

Για την δημιουργία του χρειάζεται η προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού που θα αναλάβει την εργολαβία. Από την στιγμή που η παραλιακή ζώνη θα παραχωρηθεί στην πόλη και οριστικά, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τουλάχιστον στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους κρατικούς οργανισμούς, ο Δήμος θα ξεκινήσει τις διαδικασίες του skate park.


Τα μάρμαρα στην πλατεία έκαναν αίσθηση

Άλλωστε, η είδηση ότι οι skaters, έφτιαξαν και επιδιόρθωσαν από μόνοι τους, με δικά τους έξοδα, τα μάρμαρα στην πλατεία μπροστά από την Παντάνασσα, όπου επιδίδονται -μη έχοντας άλλο χώρο- στο αγαπημένο τους άθλημα, έκανε αίσθηση και στην Μαιζώνος.  

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που έλεγε άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Δημάρχου, που γνωρίζει το θέμα. «Τα παιδιά έδειξαν την ευαισθητοποίηση  που έχουν σε θέματα που αφορούν την πόλη. Ο Δήμος, από την πλευρά του, θα κάνει ότι μπορεί να υλοποιήσει όσο πιο σύντομα γίνεται την επιθυμία τους για ένα skate park».


Δείτε και νέες φωτογραφίες από τις εργασίες στην πλατεία "Νasa"

(Οι φωτογραφίες είναι από το Thegreatboarders)