Το Σαββατοκύριακο 26-27/11/2016, πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα και συγκεκριμένα στο ΕΑΚ Λάρισας, το αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πάλης που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.) με αγώνες στο στυλ της Ελληνορωμαϊκής και της Ελευθέρας. Η πόλη μας εκπροσωπήθηκε από τέσσερες (4) αθλητές στις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών και παμπαίδων Α, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο στυλ της ελευθέρας και όλοι τους κατέκτησαν μετάλλια στις κατηγορίες τους.    

Πιο συγκεκριμένα για την ηλικιακή κατηγορία παμπαίδων Α (γεννηθέντες 2001-2002) ο αθλητής Γιώργος Κάραλης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 59 κιλά, ενώ στους άνδρες οι Κώστας Λάζος και Γιώργος Μητρές κατέκτησαν αργυρό μετάλλιο στα 125 και 70 κιλά αντίστοιχα. Τέλος στα 97 κιλά των ανδρών ο αθλητής Σπύρος Γιώτης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η συμμετοχή στους αγώνες ήταν μεγάλη και το επίπεδο τους πολύ υψηλό και οι πατρινοί αθλητές στάθηκαν πολύ καλά, κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες και εντυπώσεις και παρουσίασαν πολύ καλά χαρακτηριστικά. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι για τον Γιώργο Κάραλη είναι η δεύτερη μεγάλη φετινή του επιτυχία, καθώς τον περασμένο Απρίλιο είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην ίδια κατηγορία, επιβεβαιώνοντας, τόσο την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση, ενόψει της νέας σεζόν που θα αγωνίζεται πλέον στους παίδες, όσο και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στους παλαιστικούς συλλόγους της πόλης μας.

Να σημειωθεί ότι στην αίθουσα πάλης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου έχει καταρτιστεί νέο Τμήμα για παιδιά από 5 ετών και άνω, το πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνει βασικές ασκήσεις και λαβές σε ένα θετικό μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι μικροί αθλητές έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με το άθλημα της πάλης. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των συλλόγων http://wrestling-patra.blogspot.gr/

Στην φωτογραφία εξωφύλλου, από αριστερά οι Μητρές, Γιώτης, Κάραλης και Λάζος ο οποίος εκτελούσε ταυτόχρονα και χρέη προπονητή.