Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Εργαστηρίου Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων& Εφαρμογών (http://esda-lab.cied.teiwest.gr) του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, στη διημερίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις τεχνολογίες ΙοΤ (Internet of Things). H διημερίδα διοργανώθηκε από το τοπικό ΙΕΕΕ Student Branch και συντονίστηκε από Δρ. Αθανάσιο Κακαρούντα, επίκουρο καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και επικεφαλής του εργαστηρίου Δρ. Νικόλαος Βώρος, ο οποίος παρουσίασε τις ευρωπαϊκές δράσεις του εργαστηρίου και τις καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσει για την υποστήριξη ηλικιωμένων στο σπίτι με χρήση ρομποτικών βοηθών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος παρουσίασαν καινοτόμες εφαρμογές μηχανικής όρασης οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από το εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων στα πλαίσια του ερευνητικού έργου RADIO (http://www.radio-project.eu).