Το βασικό μέρος κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης στην Καστροπολιτεία της Αχάια Κλάους, δεν είναι άλλο από το κελάρι της Δανηιλίδος, στο οποίο φυλάσσονται ορισμένα από τα ωραιότερα, παλιότερα και ακριβότερα κρασιά.

Εκεί, ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει το κρασί της επιλογής του, να πιει ένα ποτηράκι και να ξαποστάσει για λίγο, συνεχίζοντας την ξενάγησή του στους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας και στα υπόλοιπα μέρη της Καστροπολιτείας.

Ένα από τα ερωτήματα, στο οποίο θελήσαμε να πάρουμε μια απάντηση, γνωρίζοντας ότι στον χώρο της Αχάια Κλάους φυλάσσονται ορισμένα από παλιότερα κρασιά της Ελλάδος και ότι η αξία του κρασιού, συνήθως είναι αντίστοιχη με την παλαιότητα του, είναι το ποια είναι η ακριβότερη φιάλη που θα μπορούσε να αγοράσει ο επισκέπτης.

Η ξεναγός της Αχάια Κλάους, Μαρία Αγγελοπούλου, προθυμοποιήθηκε να μας απαντήσει, κάνοντάς μας γνωστό ότι μιλάμε για ένα κρασί που ήταν στο βαρέλι εδώ και 108 χρόνια, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, και το οποίο εμφιαλώθηκε συμβολικά το 2004 με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στην Αθήνα.


Φυσικά, παρόλο που ήταν ιδιαίτερα φιλόξενη με το patrasevents.gr,  δεν μας έβαλε ένα ποτήρι κρασί από αυτό. Ο λόγος; Γιατί πιθανότατα δεν θα είχαμε να το πληρώσουμε. Ωστόσο δεν έχουμε παράπονο.

Μας κέρασε ορισμένα από τα υπέροχα κρασιά, δίνοντάς μας την δυνατότητα να μπούμε στο μαγικό ταξίδι της γεύσης και της αίσθησης που φέρνει ο οίνος στις ψυχές και στις καρδιές των ανθρώπων.

Όσο για την ακριβότερη φιάλη; Αν αγαπάτε το πραγματικά εκλεκτό κρασί, έχοντας ταυτόχρονα την διάθεση και την δυνατότητα για να πληρώσετε κάπως ακριβούτσικα την αδυναμία σας αυτή, δεν έχετε παρά να πάτε στο κελάρι και στην Καστροπολιτεία.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…


Η ακριβότερη φιάλη κρασιού της Αχάια Κλάους