Κάτι η κρίση, κάτι τα χρήματα που δεν υπάρχουν, κάτι η μοναξιά που διακατέχει δεκάδες ανθρώπους, το γεγονός είναι ένα.

Ολοένα και περισσότερα καφενεία στις συνοικίες της Πάτρας από την πρέφα, το χαρτάκι, το τάβλι και το καφέ που πρόσφεραν στους θαμώνες τους, το… γύρισαν τις νύχτες, βάζοντας μία «ροζ» απόχρωση στις υπηρεσίες τους.

Καφενεία και καφετέριες σε διάφορες συνοικίες της πόλης, απομακρυσμένες από το κέντρο, τις νύχτες μετατρέπονται σε μπαράκια, στα οποία εργάζονται όμορφα νεαρά ή και κάπως μεγαλύτερα, κορίτσια, από την Ρουμανία, την Βουλγαρία ή ακόμα και από την Ελλάδα, ερχόμενα από άλλες πόλεις.

Σκοπός των κοριτσιών είναι να κρατήσουν συντροφιά και παρέα στους πελάτες του καταστήματος, οι περισσότεροι εκ των οποίων, είτε είναι άτομα μοναχικά, είτε απλά ψάχνουν να… περάσουν όμορφα την βραδιά τους.

Οι νέες υπηρεσίες που προσφέρουν τα καφενεία και οι καφετέριες της γειτονιάς, φαίνεται ότι έχουν πέραση, τα νέα κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα και ο τζίρος στα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά μεγαλύτερος από ότι ήταν παλιότερα.

Βλέπετε, τα κορίτσια ξέρουν να πείθουν τον κάθε πελάτη να τις κεράσει τουλάχιστον ένα ποτό για να του κάνουν συντροφιά. Τα καφενεία καταφέρνουν έτσι να αποφεύγουν το λουκέτο.

Τα πρωινά, λοιπόν, προσφέρουν το καφεδάκι τους και τις νύχτες μετατρέπονται σε «ροζ» μπαράκια, μένοντας ανοικτά έως το ξημέρωμα. Ένα ακόμα φαινόμενο της κρίσης…