Παραστάσεις και ταινίες για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες, καθώς και μια έκθεση ζωγραφικής, περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου.

Επιλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο και περάστε αυτό το διήμερο... εναλλακτικά.


"Ρωμαίος & Ιουλιέτα" στο θέατρο Λιθογραφείον

Η σπαρακτικά ρομαντική κωμωδία του Μποστ Ρωμαίος & Ιουλιέτα, αποτελεί την πρώτη παραγωγή του θεάτρου Λιθογραφείον για την περίοδο 2016 – 2017, μετά από μια πολύμηνη προετοιμασία.

Ο Μποστ, όπως και ο Ρωμαίος του, επιμένει να επιστρέφει από την εξορία, στην οποία η πνευματικά άνυδρη εποχή μας τον σπρώχνει, και, με βιτριολικό χιούμορ, ρομαντική αθωότητα και αυθεντική του λαϊκότητα, καταφέρνει να ενώνει διαρκώς τα νήματα της ψυχής μας.

Ταυτόχρονα, φωταγωγεί κάθε κοινωνική και γλωσσική υποκρισία, κάθε μικροαστική απάθεια.

Και, σαν μικροπαίδι, απορεί, θυμώνει, πεισμώνει, γελά και ελπίζει!

Σκηνοθεσία: Μαίρη Σιδηρά

Με τους: Μαρία Καλλιαμβάκου, Σπύρο Κανελλάκη, Ευάγγελο Μιχάλη, Τζούλια Ροδοπούλου και Ηρακλή Τζαβέλα

Μαζί τους, στο πιάνο, ο Ηλίας Γομάτος

Σκηνικά: Μαρία Αλανιάδη

Κοστούμια: Θεοδώρα Τσούλου

Μουσική: Ηλίας Γομάτος

Χορογραφίες Κατερίνα Αναλυτή

Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής

Επιμέλεια προγράμματος: Σάκης Τσιόκανος

Κατασκευή σκηνικών: Αντώνης Μπαρμπέτας

Τεχνική επιμέλεια: Ανδρέας Σκουλίδας

Παραγωγή: area 51

Έναρξη παραστάσεων Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, 9:30μμ

Για 12 παραστάσεις

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9:30 μμ και κάθε Κυριακή στις 8μμ

Προπώληση και κρατήσεις για όλες τις ημέρες παραστάσεων από Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, στο 2610 328394, ή με μήνυμα στην σελίδα του θεάτρου Λιθογραφείον.

«Τα Ημερολόγια της Εδέμ» στο θέατρο act

Το θέατρο act με πολύ μεγάλη χαρά παρουσιάζει, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Χωρίς Αυλαία την νέα θεατρική παράσταση με τίτλο

«Τα Ημερολόγια της Εδέμ»

Πρόκειται για μια κωμική παράσταση βασισμένη στο «Ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας» του Αμερικάνου συγγραφέα Μαρκ Τουέιν ανάμεσα στα πιο γνωστά βιβλία του οποίου είναι «οι Περιπέτειες του Τομ Σώγιερ» και «οι Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν».

Ο Αδάμ και η Εύα είναι δύο πρόσωπα σύμβολα. Η μάχη των δύο φύλων, όπως αντανακλάται μέσα από την ευφυή, χιουμοριστική ματιά του Μαρκ Τουέιν. Από τον κήπο της Εδέμ έως τη σύγχρονη Νέα Υόρκη, οι συγκρούσεις αντρών και γυναικών παραμένουν αναλλοίωτες μέσα στο πέρασμα των αιώνων και την εξέλιξη του είδους. Μήπως είναι αυτές ακριβώς οι συγκρούσεις που, τελικά, οδηγούν στην αρμονική συνύπαρξή ων δύο φύλων;

Το Θέατρο Χωρίς Αυλαία παρουσιάζει τη δική του θεατρική προσέγγιση στον τόσο γνωστό αυτό μύθο, σε μια απολαυστική παράσταση πλούσια σε κίνηση και εικαστική αφήγηση. Τη σκηνοθεσία και διασκευή του κειμένου υπογράφει ο Δημήτρης Σιούντας, τη σκηνογραφία και την κινησιολογία η Κωνσταντίνα Αντωνιάδου ενώ την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Περικλής Σιούντας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σοφία Νικολετάκη, Γεωργία Ηλιοπούλου, Τόλης Κοκκινόπουλος, Ανδρέας Μαρκάκης.

Φυσαρμόνικα: Ανδρέας Μαρκάκης

Όργάνωση - Παραγωγή: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Φωτογράφηση: Περικλής Παπανδρεόπουλος

Σχεδιασμός Αφίσας: Studio Ampersant 

Από 21 Οκτωβρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30 στο θέατρο act | ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου) 

Πρεμιέρα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στις 21.30 

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263

Διάρκεια: 70 λεπτά

Εισιτήρια: 10€ κανονικό 8 € φοιτητικό/συνταξιούχων 5€ ατέλεια/ανέργων (Κάθε Κυριακή δωρεάν είσοδος για θεατρολόγους, φοιτητές θεατρολογίας και σπουδαστές δραματικών σχολών - κατόπιν κράτησης).

Έκθεση Ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη

Έργα των Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη, θα φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών από την προσεχή Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 έως και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017. 

Πρόκειται για έργα τριών ξεχωριστών δημιουργών μέσα από την έκθεση των οποίων η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών , συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος της, στοχεύοντας στην ενίσχυση της εικαστικής έκφρασης. 

Κυρίαρχο στοιχείο της έκθεσης - η οποία άνοιξε τις πύλες της τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 - ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας των έργων.

Τα έργα της έκθεσης παραχωρήθηκαν ευγενώς από την Εθνική Πινακοθήκη ‐ Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Μουσείο Βορρέ, τους συλλέκτες Μαρίνα Λαμπράκη‐Πλάκα (Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης), Σωτήρη Φέλιο, Θανάση Μιχαηλίδη, Γιώργο και  Αλίνα Δημαράκη

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό από τους ίδιους τους δημιουργούς τις εξής ημερομηνίες 

*Δευτέρα 14 Νοεμβρίου Από τον ζωγράφο Μιχάλη Μαδένη, στις 19.00

*Δευτέρα 28 Νοεμβρίου Από τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη, στις 19.00

*Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου Από τον ζωγράφο Στέφανο Δασκαλάκη, στις 19.00

Την έκθεση επιμελείται ο ζωγράφος Νίκος Καλατζής.

"Τζέλα, Λέλα, Κόρνας & ο Κλεομένης" στο Επίκεντρο+

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων ετών και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και των σχολείων της πόλης μας στις παραστάσεις «Η Σολομώντεια λύση» και «Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο», η Παιδική Σκηνή του θεάτρου Επίκεντρο+ φέτος  παρουσιάζει  το έργο «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας & ο Κλεομένης» σε μετάφραση και διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι.

Το «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης» είναι ένα έργο που θέλει να δυναμώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών στη διεκδίκηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Δείχνει πως ο αδύναμος μπορεί να υπερνικήσει τους ισχυρούς: με ευρηματικότητα και εξυπνάδα, πολύ πλάκα, αλλά κυρίως με αλληλεγγύη.

Στο έργο οι μικροί θεατές θα διασκεδάσουν με την καρδιά τους, με τις πονηριές και τα παθήματα των ηρώων αφού θα ταυτιστούν μαζί τους. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ 

4 φιλαράκια μεταμορφώνουν το αφιλόξενο αστικό τοπίο της γειτονιάς τους σε έναν απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων με οδηγό και καύσιμο τη φαντασία και τη φιλία τους. Εξάλλου … Ένας… ίσον κανένας! 

Ησυχία επιτέλους! Ποιός κάνει τόση φασαρία; Η φαντασία κάνει φασαρία στην οδό Σκουπιδοπόλεως. Οι μεγάλοι έχουν αντίθετη γνώμη. Πιστεύουν ότι οι φωνές των παιδιών που παίζουν είναι φασαρία και τα αυτοκίνητα, οι κόρνες και οι μηχανές είναι η ησυχία. Για αυτό το λόγο… φωνάζουν την αστυνομία! 

Διανομή:

Αλεξάνδρα Σπηλιωτοπούλου

Δήμητρα Θεοδωροπούλου

Αλέξανδρος Λούμας

Ηλίας Κυριακόπουλος

Γιώργος Λογαράς

Νίκος ∆ερτιλής 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Παπαδοπούλου

Μετάφραση/Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι

Μουσική: Φοίβος ∆εληβοριάς

Σκηνικά/ Κοστούμια:  Μαρία Αλανιάδη

Χορογραφίες/Κινησιολογία: Κατερίνα Αναλυτή

Μουσική διδασκαλία: Αρσινόη Γεωργοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Γιώτη

Φωτισμοί: Θάνος Ψαρράς

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Τσινιάς

Σχεδιασμός εντύπων: Φίλιππος Μποτώνης

Οργάνωση Παραγωγής:

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+

Παραστάσεις: από Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Ώρα: 12.00 μ.μ.

Είσοδος 8€, παιδικό 6€

Κρατήσεις εισιτηρίων στο 2610 46 10 50.

Πήτερ Μπαμ - Funny Magic Show στο Θέατρο Act

Το θέατρο act με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνει την επιστροφή του πιο θρυλικού μαγικού σόου για παιδιά που έγινε ποτέ! 

Μετά από οκτακόσια εβδομήντα δύο χρόνια αναμονής και αμέτρητα ταξίδια στο χρόνο, ο μοναδικός Μάγος-Κλόουν Πήτερ Μπαμ επιστρέφει για να επαναλάβει την ασύλληπτη επιτυχία του με ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο “Funny Magic Show 2: Ο Πήτερ Μπαμ και η Μηχανή του Χρόνου”! 
Πολύ γέλιο, εκπλήξεις, μουσική, χορός και, φυσικά, ολοκαίνουργια μαγικά και ταχυδακτυλουργικά κόλπα σε ένα διαδραστικό σόου για όλη την οικογένεια. 

Funny Magic Show 2: Ο Πήτερ Μπαμ και η Μηχανή του Χρόνου. 

Κάθε Σάββατο στις 18.00 στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα) 

Πληροφορίες-κρατήσεις: 6936122263, 2610272037 
Διάρκεια: 60 λεπτά 
Γενική είσοδος: 6€

"Ποιoς σκότωσε τον William" στο Θέατρο Αγορά

Η θεατρική ομάδα Πάτρας «Υποκριτές» ξαναχτυπά με την θεότρελη κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου "Ποιός σκότωσε τον William" σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπλά.

Ένας Δημοτικός θίασος της συμφοράς επιχειρεί να ανεβάσει το κλασικό αριστούργημα του William Shakespeare Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Μισή ώρα πριν από την παράσταση κανείς δεν είναι έτοιμος. Η σκηνοθέτης αλκοολική, η Ιουλιέτα στην κλιμακτήριο, ο Ρωμαίος με λουμπάγκο τα σκηνικά υπό κατάρρευση μετατρέπουν το κλασικό δράμα σε ξεκαρδιστική κωμωδία.

Θα τα καταφέρουν; Ένα έργο ύμνος στον ερασιτέχνη, μιας και οι «Υποκριτές» διακωμωδούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Μια παράσταση που αποτελεί ότι καλύτερο για τα 5 χρόνια "Υποκριτές". Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο «Αγορά» (Καραϊσκάκη 149) από 16 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου, κάθε μέρα, εκτός Τρίτης και Πέμπτης, στις  21.00. 

Τηλέφωνο κρατήσεων 6989-919121 από τις 12 το πρωί έως τις 21.00 κάθε μέρα και στο θέατρο μετά τις 20.00 τις ημέρες των παραστάσεων. Τιμή εισιτηρίου 10€ και 8€ για ανέργους, φοιτητές και θεατρικές ομάδες. 

Να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτες παραστάσεις δίνονται παραδοσιακά όλα αυτά τα χρόνια για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, που στηρίζει τις προσπάθειες των Υποκριτών όλα αυτά τα χρόνια.


Ποιός σκότωσε τον William της Λίλιαν Δημητρακοπούλου σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπλά

Παίζουν: (με σειρά εμφάνισης)

Μαρία Ανδρικοπούλου, Ελένη Καραλή-Σαρακίνη, Άλκης Σαρακίνης, Σπύρος Τουμπλάρης, Γεωργία Μυλωνά, Θέμιδα Ιωάννου, Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Νταλιάνης, Σταύρος Σολακάκης, Δημήτρης Γεωργόπουλος, Θανάσης Τσέρης, Αναστασία Μαργαρίτη, Ιωάννα Κώστα, Ηλίας Γιαννιάς

Συντελεστές:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Μιλτιάδης Παπλάς

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Μάχη Αντωνοπούλου,Ιουλία Ανδρικοπούλου, Μαρία Γεωργακοπούλου

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ Βίκυ Αγόρα

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ -ΑΞΕΣΟΥΑΡ Νατάσα Ντότσικα, Στέλιος Τόμπρος, Βίκυ Αγόρα. 

ΡΑΦΗ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΩΝ Νίκη Αντζουλάτου

ΣΚΗΝΙΚΑ Ασημάκης Στρατογιάννης ,Βασίλης Ρουτζομάνης.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ Ασημάκης Στρατογιάννης ,Βασίλης Ρουτζομάνης, Θόδωρος Διαμαντόπουλος, Παρασκευάς Βούλγαρης.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Νίκος Ιωάννου. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μιλτιάδης Παπλάς.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Αλέξης Σακελλαρόπουλος, Μιλτιάδης Παπλάς.

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ Ιουλία Ανδρικοπούλου.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Θέμιδα Ιωάννου.

ΤΑΞΙΘΕΣΙΑ Ντάνη Ντότσικα ,Ηλιάννα Γιαννακοπούλου, Μαρία Γεωργακοπούλου, Κατερίνα Καυκά, Χρήστος Παπαδόπουλος.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ Νατάσα Ντότσικα.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ Στράτος Λυμπερτός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ φωτογραφική ομάδα CLICKA.

VIDEO CLIP Κώστας Φασουλάς.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΧΟΡΗΓΙΩΝ Νίκος Κωνσταντακόπουλος.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ Θεατρική Ομάδα Πάτρας Υποκριτές.

"Χωρίς Παπούτσια" στις Γραμμές Τέχνης

Ολόφρεσκη και… ξυπόλυτη έρχεται τον Νοέμβριο στις Γραμμές Τέχνης, η θεατρική ομάδα του «Ρεφενέ».

Το ερασιτεχνικό σχήμα που με την σταθερή του παρουσία στα θεατρικά δρώμενα της Πάτρας έχει γράψει στην δική του σελίδα πάνω στην τοπική θεατρική σκηνή, έχοντας δημιουργήσει τους δικούς του φίλους, ανεβάζει φέτος το έργο «Χωρίς Παπούτσια».

Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται στο πρωτότυπο κείμενο της Μαρίζας Γεωργαλάς και ανεβαίνει στο σκηνή του πολυχώρου Γραμμές Τέχνης, στην οδό Μαιζώνος. Τη μουσική της παράστασης επιμελείται η Πέπη Γαλανοπούλου, ενώ οι πρόβες και η δουλειά για τα μέλη της θεατρικής ομάδας ήδη έχουν ξεκινήσει.

Δείτε τα βίντεο από το promotion της νέας παραγωγής του «Ρεφενέ».


Xωρίς παπούτσια -Ρεφενέ 2016

"Ο Γλάρος...αυτό ήθελα να πω" στο Μπάρι

"Ο Γλάρος...αυτό ήθελα να πω'' της ομάδας HashArt theater group για δύο μόνο παραστάσεις στο Μπάρι, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

"Αυτό είναι το θεατράκι μας. Σκηνικό κανένα, μονάχα η θέα της λίμνης.

Και έρωτας...Πόσος έρωτας..."

Μια παράσταση για τα πάθη του έρωτα και της δημιουργίας,  βασισμένη στον Γλάρο του Α.Π. Τσέχοφ και κείμενα των: Άκη  Δήμου, Γιώργου Χειμωνά,  Laurent Gaude, Γιάννη Ευσταθιάδη, Sarah Kane, Γιάννη Πάνου, Σπύρου Σταυρόπουλου, Χαβιερ Μαριας, Henriette Vogel,  Jullien Boivent, Μ. Αντωνοπούλου, περιοδικό Vita.gr...κ.α.

Συντελεστές:

Δραματουργική σύνθεση: Κώστας Μπάρας , ομάδα Hashart

Σκηνοθεσία: Κώστας Μπάρας

Σκηνογραφική - ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Λιντζέρης

Βοηθός σκηνοθέτης: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Επιμέλεια διαφανειών: Γιάννης Καρδάσης
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης, Κατερίνα Λιακοπούλου, Κ.Μπάρας

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Κατερίνα Δημάτη, Ελένη Κουταλώνη, Σταύρος Λιλικάκης, Τρύφων Μπάρκας

Ινφο:

Θέατρο Μπάρι

Σανταρόζα 7 και Καρόλου, Πάτρα

Παραστάσεις:

Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις  21:00  &

Κυριακή 27 Νοεμβρίου  στις  21:00

Πληροφορίες-Κρατήσεις  στο Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων τηλ.:2610 623730

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 10 ευρώ, Ταμείο 12 ευρώ

Φοιτητικό και ανέργων 8 ευρώ 

Ατέλεια θεατρολόγων και φοιτ. θεατρικών σπουδών: 5 ευρώ 

Ster Cinemas

Τέλος, για τους λάτρεις του κινηματογράφου προτείνουμε Ster Cinemas στη Veso Mare, όπου προβάλλονται ταινίες για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Για να δείτε ποιες ταινίες παίζονται, καθώς και το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.