Το μεγάλο έργο της επισκευής και αποκατάστασης λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού φράγματος Πηνειού Ηλείας», προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε χθες στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το ilialive, περιλαμβάνει συνολικά 21 νέα έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 94,1 εκατ. ευρώ, στο εθνικό σκέλος και το ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Πρόκειται για ένα έργο ζωής για τον Κάμπο της Ηλείας, γιατί το φράγμα του Πηνειού λειτουργεί με εξοπλισμό του 1960 και παραμένει ασυντήρητο εδώ και χρόνια. Η αποκατάστασή του είναι πάγιο αίτημα κατοίκων της περιοχής και φορέων του νομού. Το ευχάριστο είναι όπως είπε και ο αντιπεριφερειάρχης, ότι στο ποσόν αυτό θα προστεθεί και 1 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια.

Όπως σχολίασε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος για την εξέλιξη αυτή «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αποτελεί ένα χρόνια αίτημα της περιοχής μας για την ασφάλεια του φράγματος, ένα θέμα που έχει περάσει από διάφορες φάσεις και ικανοποιείται.

Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για το φράγμα και στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να δούμε μια συνολική μελέτη βελτίωσης – συντήρησης και εκσυγχρονισμού του φράγματος και του περιβάλλοντος χώρου. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για αυτό στη Διεύθυνση Υδραυλικών Έργων Δ7 του υπουργείου Υποδομών» ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Συμπλήρωσε δε πως για το έργο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα προστεθεί και το ποσό του ενός εκατ. ευρώ από την πλευρά της Περιφέρειας, φτάνοντας τον προϋπολογισμό του στα 2,7 εκατ. ευρώ.