Η βόρεια Ευρώπη αναμένει χαμηλότερες του φυσιολογικού θερμοκρασίες για την περίοδο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία μετεωρολογικής πρόβλεψης και πληροφορικής The Weather Company.

Ο ψυχρός καιρός έχει διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο, γεγονός που οδήγησε την εταιρεία να τροποποιήσει τις προγνώσεις της για τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο επικεφαλής μετεωρολόγος της εταιρείας Τοντ Κρόφορντ.

ο ψυχρότερο μοντέλο που ξεκίνησε τον Οκτώβριο επιμένει και τον Νοέμβριο και αυτή είναι μία αρκετά σαφής ένδειξη ότι οι αρχικές μας προβλέψεις για τον φετινό χειμώνα ήταν λίγο άστοχες".

Η προηγούμενη πρόβλεψη της Weather Company έκανε λόγο για υψηλότερες θερμοκρασίες για τη Βρετανία και τη βόρεια Ευρώπη για τον Ιανουάριο.

"Εξαιτίας του ασθενούς στρατοσφαιρικού πολικού στρόβιλου υπάρχει επίσης μία αυξανόμενη πιθανότητα μίας αιφνίδιας στρατοσφαιρικής θέρμανσης κάποια στιγμή εντός των επόμενων 4 με 6 εβδομάδων που θα αύξανε τους κινδύνους για ψύχος αργότερα μέσα στο χειμώνα", εξήγησε ο Κρόφορντ.

Η Weather Company, ιδιοκτησίας της IBM, παρέχει μετεωρολογικές προβλέψεις με αποδέκτες την αγορά βασικών προϊόντων και τον τομέα της ενέργειας.