Μπορεί οι περισσότεροι από μας (αν… χτύπα ξύλο) βρέξει και πλημμυρίσει η Πάτρα να τα βάλουμε με τους υπευθύνους και την δημοτική αρχή, φωνάζοντας τα τηλεοπτικά συνεργεία για να πούμε τον… πόνο μας, όμως αλήθεια εμείς τι κάνουμε για να μην φτάσει εκεί η κατάσταση;

Όχι μόνο δεν κάνουμε τίποτα, αλλά την επιβαρύνουμε, με την νοοτροπία του ωχαδερφισμού που μας διακρίνει και την αδιαφορία που δείχνουμε για το κοινωνικό σύνολο.

Πάρτε για παράδειγμα την κατάσταση που υπάρχει στο ποταμό Διακονιάρη, σε ένα από πιο επίφοβα σημεία της Πάτρας που μπορεί να προκληθούν πλημμύρες σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Οι εκβολές του ποταμιού, κοντά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα, είναι γεμάτες από λογής – λογής σκουπίδια, με τον καθένα μας να πετάει ότι άχρηστο έχει εκεί. Από αδειανά πακέτα τσιγάρων, πλαστικά μπουκάλια έως και κουτί προφυλακτικών μπορεί να βρει κανείς ψάχνοντας στον σωρό των σκουπιδιών.

Στην επόμενη πλημμύρα, όμως, θα μας φταίει ο Δήμαρχος και ο κάθε αρμόδιος που ρίχνει τα σκουπίδια του εκεί, όπως εύστοχα σημειώνει ο Αλέξης Γκλαβάς που ανέβασε την φωτογραφία στην σελίδα του facebook «Η Πάτρα που μας αξίζει».

Και ακόμα πιο εύστοχα τονίζει: «Η Πάτρα που μας αξίζει αδέλφια!!!»…