Ιστορίες που προκαλούν θλίψη εκτυλίσσονται καθημερινά στο ίδρυμα της Κιβωτού της Αγάπης, όχι τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, αλλά κυρίως για την εγκατάλειψη που έχουν από την οικογένεια και το συγγενικό τους περιβάλλον.

Ένα ακόμα παράδειγμα της παραπάνω διαπίστωσης συνέβη κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου, όταν ένας 28χρονος τρόφιμος έφυγε από την ζωή. Στην αναγγελία του θανάτου του δεν αναφερόταν κανείς από την οικογένεια ή το συγγενικό του περιβάλλον, παρά μόνο το ονοματεπώνυμο, η ηλικία και το όνομα της Κιβωτού της Αγάπης.

Σύμφωνα με τα όσα έχει τονίσει στο παρελθόν η διοίκηση του ιδρύματος από τα 70 περίπου παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, τα περισσότερα είναι στα αζήτητα, με τους συγγενείς και τις οικογένειές τους να μην ενδιαφέρονται καν για την ύπαρξη τους.

Μάλιστα, όπως είχε τονιστεί σε συνέντευξη τύπου που είχε δοθεί για τα θέμα υπήρξαν περιπτώσεις παιδιών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο ίδρυμα και οι γονείς τους αρνήθηκαν να παραλάβουν την σορό τους…