Σε μία απίστευτη ενέργεια προχώρησαν οι σκειτάδες και οι bmxάδες της Πάτρας, δείχνοντας ότι τους διακρίνει το αίσθημα της προσφοράς, της υπευθυνότητας και το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Εκεί που άλλοι ευυπόληπτοι πολίτες της Πάτρας βαριούνται να πετάξουν στον κάδο απορριμμάτων τα σκουπίδια τους ή πετούν το μπουκαλάκι τους με το νερό έξω από το καλαθάκι του δήμου, έχοντας την νοοτροπία του «δε βαριέσαι», εκείνοι τι νομίζετε ότι έκαναν;

Πήγαν και αποκατέστησαν τις ζημιές που είχαν προκαλέσει με τα skate τους στα μάρμαρα της πλατείας που συχνάζουν, μπροστά από τον ιερό ναό της Παντάνασσας!

Μάζεψαν χρήματα, πήραν υλικά και χρώματα και με την βοήθεια του Fifty – Fifty στρώθηκαν στην δουλειά για να φτιάξουν τα μάρμαρα της πλατείας, στην οποία ασκούνται στο αγαπημένο τους χόμπι (που έχει γίνει και Ολυμπιακό Άθλημα σημειωτέων).

Μάλιστα, όταν ζήτησαν την άδεια από τον δήμο, την ιερά Μητρόπολη και τους υπευθύνους του ναού της Παντάνασσας για να προχωρήσουν στις εργασίες, ακούγοντας τους οι αρμόδιοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους!


Στρώθηκαν στη δουλειά...

Αν αυτή δεν είναι μία πράξη πολιτισμού που δείχνει την αγάπη τους για την πλατεία (την επονομαζόμενη πλατεία NASA) που είναι και στέκι τους, τότε τι είναι;

Προσοχή: Μιλάμε για παιδιά που κατά καιρούς είχαν παρεξηγηθεί από… ευυπόληπτους πολίτες, όχι μόνο για το χόμπι τους, αλλά το γενικότερο στυλ τους που απόπνεε η αγάπη τους για το skate.

Ξέρετε τώρα... Παράξενα κουρέματα, φαρδιά παντελόνια και άλλα που δεν ταιριάζουν στα συμβατά στερεότυπα μιας κοινωνίας που θέλει να τα βλέπει όλα γύρω της ίδια. Και που προπάντων δεν καταλαβαίνει την αγάπη τους για το skate και ότι για αυτούς είναι ένας τρόπος ζωής στον οποίο η άμιλλα, η προσφορά και η ευθύνη έχουν ιδιαίτερη θέση.

Γιατί αν το καταλάβαινε θα τους είχε κάνει το χατίρι και θα τους είχε δημιουργήσει το πολυπόθητο (για αυτά τα παιδιά) skate park στην Πάτρα. Κάτι που θα τους έδινε την δυνατότητα να κάνουν skate και ΒMX, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δίχως να χρειάζονται να προχωρούν κάθε φορά σε «κατάληψη» κοινόχρηστων χώρων και πλατειών.

Ακούς Δήμαρχε; Τόσες και τόσες αιτήσεις έχουν κάνει… Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά ένα skate park;


"Λαμπίκο" έκαναν την πλατεία...


Πώς ήταν πριν από τις εργασίες...

(Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες είναι από το thegreatboarders)