Το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και οι δραματικές ιστορίες που εκτυλίχτηκαν μέσα από αυτό αποτέλεσαν την αφορμή για την Victoria Hislop, να γράψει το νέο της βιβλίο, με τίτλο «Οι Καρτ Ποστάλ», ένα βιβλίο που έχει στις σελίδες του το άρωμα της Ελλάδας και κάτι από την γη της Αχαΐας.

Η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Αγγλίδας συγγραφέως που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, το βράδυ της Πέμπτης από το βιβλιοπωλείο «Discover Your Way», ήταν επιτυχημένη και την παρακολούθησε αρκετός κόσμος.

Η συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της, απαντώντας, παράλληλα, σε ερωτήσεις που της έθετε ο δημοσιογράφος, Μάνθος Ευαγγελίου, δίνοντας έτσι στο κοινό την δυνατότητα να μπει στην ουσία του θέματος.

«Οι Καρτ Ποστάλ» με τους φωτεινούς ουρανούς, με τις γαλάζιες θάλασσες και με τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδος, έδωσαν χρώμα στην ζωή της πρωταγωνίστριας και αυτό το χρώμα προσπάθησε η συγγραφέας  να μεταφέρει στους αναγνώστες.

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια της παρουσίασης η ίδια, έχει επισκεφτεί τα χωριά των Καλαβρύτων, έχει συνομιλήσει με τους ανθρώπους τους και το γεγονός αυτό της έδωσε το ερέθισμα για να γράψει το νέο της βιβλίο.

Το συγκινητικό μέρος της παρουσίασης είχε να κάνει ακριβώς με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, καθώς κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν εικόνες που αποτύπωναν την ναζιστική θηριωδία, το μίσος κατά του άμαχου πληθυσμού και το μέγεθος της καταστροφής.

Η Victoria Hislop μετά από το «Νησί», το βιβλίο που έγραψε το 2005 και το οποίο αναδείχτηκε κορυφαίο σε πωλήσεις, έρχεται αυτή τη φορά με τις «Καρτ Ποστάλ» να προβάλλει την Ελλάδα, παίρνοντας το ερέθισμα μέσα από μία ακόμα δραματική και τραγική ιστορία της νεότερης Ελλάδας, όπως ήταν το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Η καταστροφή αυτή, αποτέλεσε την αφορμή για την ιστορία της οδύσσειας ενός άνδρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα, ανακαλύπτοντας την ομορφιά και τον πολιτισμό μιας χώρας που του ξυπνούν το ένστικτο να ζήσει και πάλι την ζωή στο έπακρο, χωρίς φόβο, γεμάτος από λαχτάρα για αυτή. Να σημειωθεί ότι το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Διόπτρα".


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο ακόλουθο άλμπουμ: Παρουσίαση Βιβλίου "Καρτ Ποστάλ" στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό 17-11-16