Συγκέντρωση συμπαράστασης, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, στήθηκε από τους φίλους των 12 συλληφθέντων που κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, μετά τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα τρία από τα άτομα που συνελήφθησαν ήταν μέλη της και όπως υποστηρίζει δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια που έγιναν κατά την διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου.

Έτσι, απεύθυνε κάλεσμα για να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να αφεθούν ελεύθερα τα τρία άτομα μέλη της που συνελήφθησαν. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι τα 12 άτομα που συνελήφθησαν είναι έξι άνδρες και έξι γυναίκες ηλικίας από 16 έως 29 ετών.

Η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 40 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 12 από αυτές μετατράπηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε συλλήψεις. Η ανακοίνωση κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας αναφέρει τα εξής: «Έγιναν περίπου 30 προσαγωγές μεταξύ αυτών και 3 συντρόφων μας σε σημεία που δεν είχαν καμία σχέση με τις εντάσεις που ακολούθησαν την πορεία του Πολυτεχνείου στην Πάτρα.

Πολύ αργά το βράδυ, 11 από αυτές τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με μεταξύ αυτών o σύντροφος και μέλος της ΛΑΕ. Καλούντα  τα μέλη της ΛΑΕ αλλά και οι δημοκρατικοί πολίτες της Πάτρας στα δικαστήρια της Πάτρας για να απαιτήσουμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων».