Ένταση προκλήθηκε στην γενική συνέλευση του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, με αφορμή το Πολυτεχνείο και τα όσα έγιναν τον Νοέμβριο του ’73.

Η ομιλία του Γιάγκου Ραυτόπουλου, κατά την διάρκεια της οποίας τόνισε ότι σύμφωνα με την άποψη του, το Πολυτεχνείο είναι ένα διαχρονικό σύμβολο προπαγάνδας και ημιμάθειας, ξεσήκωσε μια ομάδα φοιτητών που διαφώνησαν μαζί του.

Ο Γιάγκος Ραυτόπουλος στην ομιλία του υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν αρκετοί από την περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου που καπηλεύτηκαν την μνήμη και την επέτειο του και ότι το γεγονός αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποτυχία της μεταπολίτευσης και του σημείου που έχει φτάσει σήμερα η χώρα.

Οι απόψεις του είχαν σαν αποτέλεσμα να του… επιτεθούν με έναν καταιγισμό ερωτήσεων τα μέλη της ΚΝΕ, υποστηρίζοντας ότι τα όσα είπε μικραίνουν την αξία και το σύμβολο του Πολυτεχνείου και ότι οι βαρβαρότητες της Χούντας κατά των κομμουνιστών, αλλά και των φοιτητών που εξεγέρθηκαν, αποτελούν μία ιστορική πραγματικότητα που δεν χωρά αμφισβήτηση.

Δείτε το βίντεο: