Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17.00 στο Ξενοδοχείο Astir στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η Επιστημονική Ημερίδα «Νεότερα Δεδομένα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος», η οποία διοργανώθηκε από τον Όμιλο «ΑγκαλιάΖΩ», την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και την Ευγενική Χορηγία της GENESIS Pharma.

Παρευρέθησαν πλήθος μελών, φίλων και εκλεκτών καλεσμένων, τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Πολιτείας, καθώς και Εθελοντικές Οργανώσεις της πόλης μας.

Η ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα όλων των καλεσμένων και την ενημέρωσή τους. Στην συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο της Ι. Μητρόπολης Πατρών και Πρωτοπρεσβύτερο του Ι. Ναού Αγ. Ανδρέα Πατήρ Ν. Σκιαδαρέση, από τον Περιφερειάρχη Κύριο Κατσιφάρα Απόστολο, από την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κυρία Μαστοράκου Άννα, από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) Κυρία Αποστοδίδου Καίτη, καθώς και την Πρόεδρο του Ομίλου ΑγκαλιάΖΩ Κυρία Παπαχρυσανθάκη Λαμπρινή.

Την πρώτη ενότητα της ομιλίας άνοιξαν, με Προεδρείο: τον Κο Καραβία Διονύσιο Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής και την Κα Νικολοπούλου Βασιλική Ομότιμη Καθηγήτρια Γαστρεντερολογίας. Ομιλητές ήταν, η Κα Μελαχρινού Μαρία, Αν. Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής, η Κα Καλογεροπούλου Χριστίνα, Αν. Καθηγήτρια Ακτινολογίας, ο Κος Θωμόπουλος Κων/νος, Αν Καθηγητής Γαστρεντερολογίας και ο Κος Καραβίας Διονύσιος, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής.  

Η δεύτερη ενότητα συνέχισε με Προεδρείο: τον Κο Καρδαμάκη Δημήτριο Καθηγητή Ακτινοθεραπευτής Ογκολογίας και τον Κο Μακατσώρη Θωμά Επίκουρο Καθηγητή Ογκολογίας, στην συνέχεια μίλησαν, η Κα Χριστοπούλου Αθηνά, Ογκολόγος-Παθολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, η Κα Mead Nancy, Διαιτολόγος Μονάδας Τεχνητής Διατροφής, η  Κα Σούμπαση Ευανθία, Επιμελήτρια Α’, Ψυχιατρικής Κλινικής και την ομιλία έκλεισε με μια συγκινητική βιωματική προσέγγιση η Κα Σταματιάδου Μαριάννα, Ειδική Παθολόγος- Διατροφολόγος.

Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης ήταν ο Εθελοντής – Δικηγόρος του ΑγκαλιάΖΩ Κος Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος, η Γεν.Γραμματέας Κα Δημοπούλου Αδαμαντία, ο Κοινωνικός Λειτουργός του Ομίλου Κος Μαγκαφάς Παναγιώτης, οι Εθελόντριες Κες Μπουσιούτη Ανδριανή και Σίνου Χαρίκλεια και φυσικά η Πρόεδρος Κα Παπαχρυσανθάκη Λαμπρινή.

Στην εκδήλωσή μας φιλοξενήθηκε και η εταιρία SystServ η οποία και διέθεσε 100 δωρεάν κωδικούς της εφαρμογής TreatMeOut στους παρευρισκόμενους της ημερίδας. Το TreatMeOut είναι μια εφαρμογή, με στόχο την προστασία της ασφάλειας της υγείας και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει 24/7, με καινοτόμα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν, τόσο την σωματική ασφάλεια όσο και την διαφύλαξη της προσωπικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων πραγματικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά όλα την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, τα μέλη, τους εθελοντές, τους φορείς της Εκκλησίας και της Πολιτείας, καθώς και τους εξαίρετους ομιλητές και όλους όσους παρευρέθηκαν και συντέλεσαν την επιτυχία της Ημερίδας.

Ακόμη, συγχαίρει την Διεύθυνση του Ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» για την άψογη εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων.

Επίσης, εύχεται Υγεία, Αγάπη και Καλή Δύναμη σε όλους.