Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιπποκράτης αναφέρει: "Το Δ.Σ του Σωματείου μας ΤΙΜΑ την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εξέγερση των Εργαζόμενων και του Ελληνικού Λαού, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη ΧΟΥΝΤΑ των Συνταγματαρχών.

Τα τελευταία χρόνια, που είναι ιδιαίτερα ΣΚΛΗΡΑ για τον Ελληνικό Λαό, όπου όλα τα Κοινωνικά μεγέθη βρίσκονται σε έκρηξη, όπου όλα αμφισβητούνται, τα συνθήματα της  εξέγερσης της 17ης του ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973, για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και όχι μόνον, είναι εξαιρετικά επίκαιρα.

Σήμερα, 43 χρόνια μετά την εξέγερση, με τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων, που δυστυχώς η μία μετά την άλλη εκτελούν πιστά τις εντολές και τις κατευθύνσεις των ξένων, η ελληνική κοινωνία στενάζει, βρίσκεται σε απόγνωση. 

Η εφαρμογή των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, πολιτικών που έχουν ξεθεμελιώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, που έχουν οδηγήσει το μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας, η ύφεση της οικονομίας, η υψηλή ανεργία, η υποβάθμιση και απαξίωση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η απορρύθμιση των εργασιακών  σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η φαλκίδευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, επιβάλλουν διαρκή αγώνα για την ανατροπή τους.

ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΙΑ χρόνια μετά από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 απέναντι στην 7χρονη Δικτατορία,  οι αγώνες  του λαού μας για Δημοκρατία - Ελευθερία - Κοινωνική Δικαιοσύνη, βρίσκουν ανταπόκριση και σήμερα, ειδικά σήμερα που ολοένα και πιο πολλοί πολίτες δοκιμάζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, πολιτικές  που δυστυχώς ασκούνται και από την  συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ, που άλλα υποσχέθηκε στον Ελληνικό Λαό και άλλα πράττει, σκορπίζοντας δυστυχώς σε όλους μας και ιδιαιτέρως στους Νέους μας την πλήρη απογοήτευση.

Το τρίτο επαχθές μνημόνιο, που αφαίρεσε την διετία 2015 – 2016 11 δις από τα λαϊκά εισοδήματα, δεν φαίνεται να τους αρκεί. Με το πρόσχημα της ρύθμισης του χρέους, (ούτε συζήτηση για διαγραφή), ετοιμάζουν και νέο πακέτο μέτρων, με περαιτέρω περικοπές των συντάξεων και μεγαλύτερη φορολεηλασία στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, με μείωση του αφορολόγητου κλπ.

Γι αυτά τα προβλήματα, τα συνθήματα και οι αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου και όχι μόνον, επιβάλλουν σε όλους εμάς να συνεχίσουμε ανυποχώρητοι τον αγώνα ενάντια σε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές που και αυτή η Κυβέρνηση εφαρμόζει, με στόχο, την ανατροπή των  Μνημονίων, που διαλύουν τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά και Δικαιώματα,  που διαλύουν την Ελληνική Κοινωνία,  της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων, της ανεργίας που αυξάνεται επικίνδυνα, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων, της ανατροπής των Εργασιακών και Ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας-της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους.      

Η διγλωσσία, ο λαϊκισμός, το δήθεν αριστερό πρόσημο αυτών των πολιτικών δεν πρέπει να ξεγελά κανένα. Είναι μία από τα ίδια και τους πρέπει η ίδια αγωνιστική απάντηση για ανατροπή. 

Με τα ΨΕΜΑΤΑ της κυβέρνησης δεν αντιστρέφεται η κατάσταση.  

Με αφορμή λοιπόν τον φετινό εορτασμό, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τούς Εργαζόμενους - όλους τούς Πολίτες να συμμετάσχουν ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ - ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973,  

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ".