Σε ανακοίνωση της η ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη τονίζει τα εξής: «Η ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη καλεί το λαό της Πάτρας να τιμήσει την αντιδικτατορική πάλη και τους νεκρούς που έπεσαν στο Πολυτεχνείο αλλά και σε όλη τη διάρκεια της χούντας δίνοντας το μήνυμα της συνέχισης των αγώνων για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανεξάρτητη και προοδευτική, χωρίς επιτροπείες και εκβιασμούς, για μια Πάτρα αλληλέγγυα και πρωταγωνίστρια στη μόρφωση και την εργασία.

Το Νοέμβρη του '73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός απέδειξαν ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Μετέτρεψαν την «ήττα» σε δύναμη αγώνα που έδωσε αποτελέσματα και ενέπνευσε εκατομμύρια αγωνιστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τότε, πολλοί λοιδόρησαν το λαϊκό κίνημα και έριξαν το ανάθεμα στους αιματηρούς αγώνες που διεξάγονταν με πάθος σε όλα τα μέτωπα, από τα φοιτητικά αμφιθέατρα και τις εργατικές συνελεύσεις έως τους δρόμους των Ευρωπαϊκών μητροπόλεων και τα φόρα των διεθνών οργανισμών. Μεμψίμοιροι, πολέμησαν το λαϊκό κίνημα και τους πρωταγωνιστές του ή απουσίασαν από τα προσκλητήρια αγώνα.

Το ίδιο κάνουν πολλοί και σήμερα. Το Πολυτεχνείο, αυτό το ορόσημο που συνδέει την Ιστορία του τόπου μας με το μέλλον του, απέδειξε ότι το μπόλιασμα της κοινωνίας με τις αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας αργά ή γρήγορα φέρνει καρπούς.

Όπως έλεγε ο Χρόνης Μίσσιος: «Συλλογιέμαι πως δεν μπορεί, σε τούτο τον τόπο, όπου πίσω από κάθε βράχο, μέσα σε κάθε σπηλιά ή λόχμη, κατοικούν εφηβικοί μύθοι, κάποια νύχτα οι Κένταυροι, μαζί με το Γιο της Καλογριάς θα χτυπήσουν τα τείχη και θ΄ ανοίξουν ξανά ένα πέρασμα για τους μικρούς Αργοναύτες……..».

Καλούμε όλους και όλες στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη το απόγευμα, από το ιστορικό Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου».