Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει στην Παιδική του Σκηνή τον Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου, ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του θεάτρου για παιδιά, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία.

Πρόκειται για ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες , ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα, αληθινά και ψεύτικα. Είναι η ιστορία του Οδυσσεβάχ, ή μήπως του Οδυσσέα και του Σεβάχ του Θαλασσινού, που κουρασμένος από τις περιπέτειες του πολέμου ξεκινά για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του την Ιθαγδάτη. Το καράβι του όμως αράζει στο νησί του επικίνδυνου Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ, περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων, συναντάει την Γοργόνα και τη μάγισσα Κιρκίλα. Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη;

Μία ιδανική παράσταση για παιδιά αλλά και μεγαλύτερους θεατές που ονειρεύονται ακόμη και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας , στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου.

Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα.


Συντελεστές:

Σκηνοθεσία :Περικλής Βασιλόπουλος

Σκηνικά - κοστούμια Παναγιώτα Κοκκορού.

Μουσική:Σοφία Καμαγιάννη

Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη,

Κατασκευή μάσκας:Βασιλική Κασπίρη

Σχεδιασμός φωτισμών:Νίκος Σωτηρόπουλος.

Βοηθός σκηνοθέτη: Γεράσιμος Ντάβαρης.

Βοηθός σκηνογράφου: Βασιλική Χριστοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Σπύρος Κουβαρδάς, Ηρακλής Κρομμίδας, Πάνος Τρουμπουνέλης, Έφη Κεραμίδα, Νίκη Καρακώστα,  Γεράσιμος Σοφιανός, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Νάνσυ Χριστοπούλου.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Μικρή Πόρτα, το 1981 και  έχει μεταφραστεί σε επτά γλώσσες.

Ινφο:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-

Τηλ.ταμείου: 2610273613-www.dipethepatras.gr


Πρώτη παράσταση για όλη την οικογένεια την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 11:00.

Ο Οδυσσεβάχ θα παίζεται καθημερινά για τα σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ενώ για όλη την οικογένεια τις Κυριακές του Δεκεμβρίου 4, 11, 18 στις 11:00 & στις 25, 26, 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου στις 17:00.

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ για τα παιδιά.

5 ευρώ: άνεργοι, αμέα, φοιτητικό- μαθητικό και  ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)

8 ευρώ για τους ενήλικες.