Το Παιχνίδι του Έρωτα και της τύχης του Μαριβώ, μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου, ολοκληρώνει τον 1ο κύκλο παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Με τρεις ακόμη παραστάσεις στις 18, 19 & 20 Νοεμβρίου 2016.

Η θεατρική του διαδρομή θα συνεχιστεί εκτός θεάτρου με την παράσταση που θα γίνει την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 στο Κέντρο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων (Κανελλοπούλου 106 και Μητροπούλου, έξω  Αγιά)σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει ανοιχτό μάθημα σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: Η τεχνική του marivaudage και η ανακάλυψη του εαυτού στο θέατρο του 18ου αιώνα.

Το μάθημα θα είναι ανοιχτό σε όλους τους θεατές της παράστασης.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση με ατέλεια και να συμμετέχουν στο ανοιχτό μάθημα, θα πρέπει να δηλώσουν το όνομά τους στη διδάσκουσα Ιωάννα Παπαγεωργίου ή στο e-class, μάθημα: Το ευρωπαϊκό θέατρο από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα.

Υπεύθυνοι της δράσης είναι η καθηγήτρια κ. Ιωάννα Παπαγεωργίου και ο σκηνοθέτης της παράστασης Χρήστος Στρέπκος.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει για το έργο:

Για να ζωντανέψουμε την ροκοκό ατμόσφαιρα του έργου, οι ηθοποιοί ασκήθηκαν σε τεχνικές της Comedia dell’Arte και στην  grammlote. Την ιδιαίτερη αυτή «εκφραστική» γλώσσα  της Comedia όπου οι «θεατρίνοι»  μιλάνε ακαταλαβίστικα και παντομιμικά αλλά γίνονται απόλυτα κατανοητοί από το κοινό. Με αυτοσχεδιασμούς και στυλιζάρισμα προσπαθήσαμε να τονίσουμε το Marivaudage, το έντεχνο  δηλαδή στυλ γραφής των διαλόγων του Μαριβώ, όπου  με επιτήδεια και πνευματώδη λογοπαίγνια οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν και τις πιο λεπτές αποχρώσεις των αισθημάτων τους στο κοινό. Αντιμετωπίσαμε «Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» πάνω  απ’ όλα ως  παιχνίδι. Η σκηνοθεσία  και οι  ερμηνείες των ηθοποιών είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στην θεατρικότητα της Comedia και την «αισθηματικότητα» της Marivaudage. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στην μεταμφίεση των χαρακτήρων  και τον πραγματικό τους  εαυτό. Και όπως είχε πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «Δώσε στον άνθρωπο μια μάσκα και αμέσως θα δεις ποιος είναι στ’ αλήθεια ο χαρακτήρας του».

Ταυτότητα της παράστασης:

Συγγραφέας: Μαριβώ
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου

Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Φωτισμός: Νίκος Σωτηρόπουλος
Παίζουν:  Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου

Ινφο:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων- Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610 273613

Από 29 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου 2016.

Παραστάσεις:

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00

Θα δοθούν επίσης παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο σε Νοσοκομεία-Ιδρύματα , Κέντρα Ψυχικής Υγείας και θα ακολουθήσει περιοδεία  στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας  

Τιμές εισιτηρίων:

10 ευρώ

8  ευρώ φοιτητικό -Ομαδικό ( άνω των 10 ατόμων και άνω των 65 ετών)

5 ευρώ άνεργοι και ΑΜΕΑ

Υπεύθυνος του Άρματος Θέσπιδος είναι ο κ.Πέτρος Βάης αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

Τηλ.επικοινωνίας για τις παραστάσεις εκτός θεάτρου:6936585904