Κέντρο μεταναστών ενδέχεται να δημιουργηθεί στην Δυτική Ελλάδα, το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε αναμονή είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την ένταξη σε προγράμματα ανταλλαγής με άλλες χώρες της ΕΕ, των 500 προσφύγων που βρίσκονται στη Δυτική Ελλάδα.

Ο προβληματισμός στην Περιφέρεια για την μόνιμη παραμονή στην περιοχή μας, ιδιαίτερα των 300 σύρων που μεταφέρθηκαν τον περασμένο Απρίλιο στη Μυρσίνη Ηλείας αλλά και για τους 185 πρόσφυγες που ζουν προσωρινά στο Ρίο, είναι έκδηλος, παρά τις αλλαγές που έγιναν με τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Για αυτό και αποφασίστηκε σε επίπεδο Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του προγράμματος για τη δημιουργία των 15 Κέντρων Κοινότητας στη Δυτική Ελλάδα, η ίδρυση Κέντρου Μεταναστών προϋπολογισμού 400 χιλ. ευρώ περίπου, στον Δήμο Κυλλήνης όπου και βρίσκεται το κέντρο διαμονής της Μυρσίνης.

Στο Κέντρο Μεταναστών της Κυλλήνης θα γίνονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, διάφορες δράσεις που αφορούν τη συνύπαρξη μεταναστών και ελλήνων, ιδιαίτερα παιδιών αλλά και προγράμματα πρόσβασης μεταναστών στην αγορά εργασίας.