Σε «πυρετό» προετοιμασιών βρίσκεται η δημοτική αρχή της Πάτρας για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στους δρόμους και στις πλατείες, αλλά και για το χριστουγεννιάτικο χωριό που πρόκειται να στηθεί στην πλατεία Γεωργίου.

Όπως έγραψε το patrasevents.gr το χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί στην πλατεία Γεωργίου στις 4 Δεκεμβρίου. Θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό φέτος, με στόχο να βάλει σε χριστουγεννιάτικο mood του Πατρινούς και τα μικρά παιδιά που θα το επισκεφτούν.

Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο του χριστουγεννιάτικου στολισμού στην πλατεία Γεωργίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το patrasevents.gr, θα είναι ένα έλατο ύψους 15 μέτρων που θα στηθεί δίπλα σχεδόν από την φάτνη.

Το έλατο θα είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Γεωργίου και σίγουρα θα δώσει μία άλλη όψη στο κεντρικότερο σημείο της Πάτρας. Φανταστείτε ένα έλατο όσο περίπου μία τριώροφη πολυκατοικία, στολισμένο από την κορυφή του έως την βάση του.

Το δέντρο αυτό θα το φέρει η δημοτική αρχή από το Μάνεσι Καλαβρύτων, έχοντας κάνει ήδη αίτημα εδώ και αρκετό καιρό στο δασαρχείο, προκειμένου να το εξασφαλίσει.

Δωρεάν το δέντρο, χαμηλό το κόστος

Πριν από μερικές μέρες ο Δήμος ειδοποιήθηκε από το δασαρχείο που τον ενημέρωσε ότι το δέντρο αυτό έχει βρεθεί και ότι θα του το προμηθεύσει εντελώς δωρεάν.

Έτσι, ο Δήμος εξασφάλισε το δέντρο δωρεάν, μειώνοντας αρκετά το κόστος για τον στολισμό και την διακόσμηση της πλατείας Γεωργίου, εκεί που κάποτε κάποιοι άλλοι πλήρωναν από… 8.000 ευρώ και πάνω.

Μην θυμηθούμε πόσο κόστιζε ο στολισμός της πόλης τα προηγούμενα χρόνια πριν και μετά από την κρίση. Οι εποχές αυτές, φαίνεται ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Το σημαντικό για τους Πατρινούς είναι ότι η πλατεία Γεωργίου φέτος θα είναι ντυμένη στο πνεύμα των Χριστουγέννων, έχοντας το δικό της έλατο, το δικό της χωριό και φυσικά την χριστουγεννιάτικη φάτνη.

Όσο για τον Δήμο; Το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά θα είναι σε χαμηλό κόστος, αφού τα οικονομικά του εξακολουθούν και είναι άσχημα, ενώ η πολιτική φιλοσοφία παραμένει ίδια, να μην πετάει δηλαδή χρήματα δεξιά και αριστερά, απλά και μόνο για το… θέαμα.