Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θόδωρου Γράμψα «Μια πέτρα λάθος», στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 21:00.

Το έργο αποτυπώνει τη σχέση Μάνας – Κόρης, που στο πέρασμα του χρόνου, από την αρχαιότητα ακόμη, σε διαφορετικές χώρες και λαούς, παραμένει το ίδιο δύσκολη, το ίδιο σκληρή πολλές φορές, αλλά και το ίδιο λυτρωτική. Η βασική ιδιαιτερότητα του εγχειρήματος είναι ότι κάθε ρόλος της παράστασης παίζεται από δύο ηθοποιούς σε διαφορετική γλώσσα. Η Λουίζα Τζιουβάνι στα αλβανικά και η Τζένη Σταυροπούλου στα ελληνικά, παίζουν το ρόλο της Ελένης συγχρόνως πάνω στη σκηνή. Και η Ελένη Λουντιάνα – Θανάση και η Πένυ Παπαγεωργίου αντίστοιχα, το ρόλο της Άννας.

Η διακρατική αυτή συνεργασία των δύο θεάτρων, είναι συνέχεια της πρώτης συνάντησής τους, με το έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάυντε, που παρουσίασαν σε δύο διαφορετικές παραστάσεις, σε ένα διήμερο πρόγραμμα στα Τίρανα, τον Μάιο του 2014. Η Λουίζα Τζιουβάνι είναι πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και του κινηματογράφου.

Μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!


Συντελεστές:

 Μετάφραση στα αλβανικά: Λουίζα Τζιουβάνι Σκηνοθεσία: Θόδωρος Γράμψας Σκηνικό – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα

Παίζουν: Λουίζα Τζιουβάνι, Τζένη Σταυροπούλου, Ελένη Λουντιάνα – Θανάση, Πένυ Παπαγεωργίου.

Ινφο:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

14, 15 & 16 Νοεμβρίου 2016 . Ώρα έναρξης:21:00

Πληροφορίες-Κρατήσεις :2610273613

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος:10 ευρώ

Από το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας