Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των πιστών που προσήλθαν όλες αυτές τις ημέρες στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, προκειμένου να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη της Παναγίας.

Η Τίμια Ζώνη έφυγε από την Πάτρα και την εκκλησία του πολιούχου της, το πρωί της Τετάρτης, μετά από πέντε ημέρες, φτάνοντας στην αχαϊκή πρωτεύουσα το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της Μητρόπολης Πατρών ο αριθμός των πιστών και των προσκυνητών που προσήλθαν στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, όλο αυτό το διάστημα ξεπέρασε τους 130.000 και άγγιξε τους 150.000 συνολικά.

Οι αριθμοί αυτοί είναι εντυπωσιακοί, ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και σίγουρα αποτυπώνουν το αίσθημα της ανάγκης που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος για να επικοινωνήσει με τα θεία, αλλά και την πίστη που έχει απέναντι στον Θεό.

Πέρα από τους Πατρινούς, οι επισκέπτες που ταξίδεψαν στην Πάτρα για να προσκυνήσουν, ήταν από διάφορα μέρη της Ελλάδος, κυρίως από την Πελοπόννησο, από τα Ιόνια νησιά, αλλά και από την Στερεά Ελλάδα.


Ικανοποίηση στην Ιερά Μητρόπολη

Η ανταπόκριση των πιστών ήταν μεγάλη και το γεγονός αυτό αφήνει κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους τους κύκλους της Μητρόπολης Πατρών που μαζί με τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα επιμελήθηκαν και διοργάνωσαν με αρτιότητα τις εκδηλώσεις υποδοχής και γενικότερα την άφιξη ενός τόσο σημαντικού θρησκευτικού κειμηλίου.

Η Τιμία Ζώνη της Παναγίας έφτασε στην Πάτρα, κατευθείαν από το Άγιο Όρος και την Μονή Βατοπεδίου, ύστερα από 86 χρόνια (τελευταία φορά ήταν το 1929) και σίγουρα η ανταπόκριση του κόσμου φανερώνει εκτός των άλλων τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει για την πόλη ο θρησκευτικός τουρισμός.