Πολυκατοικία του Ιδρύματος του Σκαγιοπουλείου θα παραχωρηθεί για τις ανάγκες φοιτητικής στέγασης των σπουδαστών, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων. Αυτό τόνισε σε ανακοίνωση του ο Δήμος, με αφορμή την απάντηση που δίνει σε σχετικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας στο οποίο παρουσιάζεται ότι η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την παραχώρηση κτιρίου για φοιτητική στέγη.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο Δήμος: «Σε ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας δημοσιεύεται, με εντελώς αναληθή τίτλο «Δεν μας έδωσε κτίριο ο Δήμος», δήλωση του αντιπροέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας για την παραχώρηση κτιρίου για φοιτητική στέγη.

Ο Δήμαρχος με πρωτοβουλία του είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλειος Τριανταφύλλου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε τέτοια δήλωση από το Ίδρυμα του και ότι ο ίδιος έχει πλήρη εικόνα και ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου Πατρέων σε σχέση με τη φοιτητική στέγη.

Η Δημοτική Αρχή ζητά επί μεγάλο χρονικό διάστημα, με δημόσιες παρεμβάσεις της, καθώς και με συναντήσεις με την πρώην υπουργό Παιδείας, να παραχωρηθεί από το Δήμο Πατρέων στο Υπουργείο το κτίριο του παλαιού Λιμεναρχείου, για τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών της πόλης μας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει η οποιαδήποτε θετική απάντηση από την κυβέρνηση».

Στη συνέχεια , μάλιστα,  αποκαλύπτει τα εξής:  «Με πρόταση του εκπροσώπου του Δήμου στο Δ.Σ. του Κληροδοτήματος του Σκαγιοπουλείου, που έγινε αποδεκτή, παραχωρήθηκε στο Υπουργείο, προς ενοικίαση, πολυκατοικία του ιδρύματος για τη στέγαση φοιτητών και σπουδαστών. Πριν δεκαπέντε ημέρες μάλιστα τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου έκανε τους απαραίτητους ελέγχους και ακόμη περιμένουμε την απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό.

Η Δημοτική Αρχή, στο διάστημα της έως τώρα θητείας της, στηρίζει, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τα αιτήματα των φοιτητών και σπουδαστών για δωρεάν φοιτητική στέγαση και σίτιση όπως και τις υπόλοιπες διεκδικήσεις τους. Εξαντλώντας κάθε δυνατότητα θα ανταποκριθεί και έμπρακτα στην κάλυψη των αναγκών στέγασης των φοιτητών».