Στην Πάτρα βρέθηκε ο Μένιος Σακελλαρόπουλος την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου καθώς παρουσίασε στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» το 13ο βιβλίο του με τίτλο «Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Το βιβλιοπωλείο Discover your Way υποδεχόταν από νωρίς τον κόσμο που στην συνέχεια θα ζούσε μια διαφορετική βραδιά, γεμάτη συγκίνηση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη αίθουσα να είναι βυθισμένη στο σκοτάδι. Με αυτό τον τρόπο ο συγγραφέας «έβαλε» κατά κάποιον τρόπο το κοινό στον κόσμο των ηρώων του. 


Για το βιβλίο αρχικά μίλησε η Παναγιώτα Λεωτσάκου, διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης τυφλών της Καλλιθέας Αττικής. Αναφέρθηκε στα προβλήματα, τις ανάγκες αλλά και την δύναμη αυτών των ανθρώπων, που για διάφορους λόγους, ζούνε στο σκοτάδι.

Μίλησε επίσης για το πόσο σημαντική είναι η υπάρξη αυτού του βιβλίου, καθώς στηρίχθηκε σε βαθιά έρευνα.


Σημαντική ήταν και η παρουσία του Μενέλαου Τσαούση, εκπαιδευτή κινητικότητας, καθώς "φώτισε" με την σειρά του σημεία της εκπαίδευσης ατόμων χωρίς όραση. Μάλιστα το κοινό είχε την ευκαιρία να αποκτήσει και κάποια βιωματική εμπειρία.

Ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν η παρουσία της Μαρίνας Τριανταφύλλου, η οποία διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου με σύστημα Μπράιγ, αλλά και της Έλσα Αντωνίου, εκ γενετής τυφλής, που μίλησε για την ζωή και την καθημερινότητα της.

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος συνομίλησε για αρκετή ώρα με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο ακόλουθο άλμπουμ: Παρουσίαση βιβλίου "Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι" στο Ξενοδοχείο «Βυζαντινό» 04-11-16