Μία καταπληκτική βραδιά! Πολύ ωραίο κλίμα, ο κόσμος γοητευμένος και οι παρέες γεμάτες όρεξη να ακούσουν και να απολαύουν  νότες, στίχους, μελωδίες από το προσεκτικά διαλεγμένο ρεμπέτικο ρεπερτόριο της πρώτης νύχτας της «Ρεμπέτικης Ιστορίας» στο χειμερινό Χάραμα - και πόσο μάλλον από τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες που είχαμε την τιμή να δούμε σε σταθερή σκηνή στην πόλη μας!

Παρόλο που ήταν νύχτα Δευτέρας, ο φιλόξενος  χώρος του Χάραμα Stage γέμισε φίλους του ρεμπέτικου τραγουδιού, λάτρεις παλιάς και νέας κοπής, αλλά και μουσικούς της πόλης με πολύ ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη ορχήστρα.  Όλοι μαζί έζησαν μια ξεχωριστή βράδια, μια βραδιά από άλλες εποχές…. μια βραδιά αυθεντικής ρεμπέτικής μυσταγωγίας.  Μυσταγωγία… είναι η πιο κατάλληλη λέξη να περιγράψει αυτό που βιώσαμε  όλοι, κοινό και μουσικοί…

Στο λιτό και όμορφο πάλκο, οι φιγούρες των  8 μουσικών με την κυρία τους στο κέντρο λούζονταν από χρώμα προσφέροντας εικόνες τέτοιες, που αν έκλεινες λίγο τα μάτια και άφηνες τη μουσική να σε παρασύρει,  ένιωθες ότι ήσουν παρέα με τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τον Χατζηχρήστο, τον Παπαϊωάννου και άλλα μεγάλα ονόματα του ρεμπέτικου.

Ονόματα που το βράδυ της Δευτέρας πήραν ζωή από τον κορυφαίο μπουζουξή των ημερών μας Μανώλη Πάππο και τον επίσης δεξιοτέχνη μπουζουξή  Κώστα Δουμουλιάκα,  οι οποίοι μοιράστηκαν τραγούδια  μαζί με την Ανατολή Μαργιόλα, τη νέα σημαντική φωνή στο ρεμπέτικο τοπίο, και τον αγαπημένο μας Κώστα Τζιαγκούλα, τραγουδιστή εξαιρετικό σε ότι και αν τον ακούσουμε.

Το πρόγραμμα άρχισε λίγο μετά τις 22:30 με το μπουζούκι του Πάππου να δίνει το σύνθημα, και ακολούθησαν ακούσματα αρκετά των οποίων δεν ήταν τα συνηθισμένα που ακούς σχεδόν σε κάθε πάλκο… Μπαγιαντέρας, Παγιουμτζής, Παπάζογλου, Ρούκουνας, Κάβουρας, Μπάτης, Τούντας, Τσαούς και άλλοι μεγάλοι έπαιρναν σειρά ο ένας μετά τον άλλο…

Τα βλέμματα τράβηξε ο ανοιχτόκαρδος και κεφάτος Amin Allagabo στα κρουστά, αλλά και ο βιολιστής Σενίχ Ουνδέγερ λέγοντας ένα τούρκικο τραγούδι,  ενώ δεν έλειψαν τα χειροκροτήματα στα σολαρίσματα του ακορντεονίστα Βασίλη Ζωιτόπουλου και του κοντραμπασίστα Μιχάλη Δάρμα.

Η νύχτα έκλεισε με προσπάθεια πριν χαράξει… λέγοντας άλλο ένα τελευταίο… και άλλο ένα τελευταίο… αναμένοντας το επόμενο ραντεβού!