Σε ανακοίνωσή της «η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Πάτρα και στην Αχαΐα, τονίζει τα εξής: «Με αφορμή δημοσίευμα, με τις υπογραφές ορισμένων εργαζομένων στα νεκροταφεία, διευκρινίζουμε ευθύς εξ’ αρχής πως είναι φανερό ότι οι υπογράφοντες παραπληροφορήθηκαν για το περιεχόμενο της τοποθέτησης του Προέδρου του Συλλόγου στην συνάντηση με το Δήμαρχο που αφορούσε την κατάσταση στο χώρο.

Το ποιοι τους παραπληροφόρησαν είναι φανερό! Είναι γνωστοί στο χώρο, είναι οι επαγγελματίες στο είδος με πληροφορίες που αλλοιώνουν πλήρως την τοποθέτηση του Προέδρου και της Δ.Α.Σ..Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του συλλόγου παρόντες ήσαν οι παρατάξεις. Ο Πρόεδρος τοποθετήθηκε στο συνολικό πρόβλημα των νεκροταφείων προβάλλοντας αιτήματα και λύσεις που είχαν την ομόφωνη στήριξη του συνόλου των εργαζομένων στα νεκροταφεία που διαμορφώθηκαν μέσα από διαδικασίες επανειλημμένων συσκέψεων.

Τις προτάσεις συζήτησε και το ΔΣ και καμία παράταξη δεν διαφώνησε, τουλάχιστον στα λόγια. Και είναι φανερό για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ότι αν υπήρχε διαφορετική τοποθέτηση εκ μέρους του Προέδρου από τα αποφασισμένα θα υπήρχε αντίδραση από τις παρατάξεις που συμμετείχαν στην συνάντηση. Η μόνη αντίδραση που εκφράστηκε ήταν από συνδικαλιστή του ΣΕΑΜ-ΣΥΡΙΖΑ «ότι η παρουσίαση ήταν μεγάλη και κουράσαμε»… Φυσικά καμία αντίδραση και διαμαρτυρία δεν υπήρχε και στην συνέχεια από τις παρατάξεις με ανακοινώσεις τοποθετήσεις στο ΔΣ, ή στην πρόσφατη συνέλευση- σύσκεψη, που να δείχνει την διαφωνία τους.

Επομένως όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι είναι αβάσιμος και ψευδής ο ισχυρισμός (προϊόν παραπληροφόρησης) που διατυπώνεται στο κείμενο των εργαζομένων ότι υπήρξαν διαφορετικές προτάσεις από αυτές που είχαν αποφασιστεί που ήταν προϊόν συλλογικής δουλειάς του Προέδρου και εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν το χώρο.

Αυτές οι προτάσεις διατυπώθηκαν σε κείμενο που περιμένει ακόμα την υπογραφή από την Γραμματέα του Συλλόγου και την σφραγίδα του Συλλόγου για να δημοσιοποιηθεί ... Η Γραμματέας του Συλλόγου δεν υπογράφει, έχοντας συντάξει ένα δεύτερο κείμενο που περιέχει τμήμα από την απόφαση εργαζομένων και ΔΣ επικεντρώνοντας (όχι τυχαία) ως κύριο και βασικό πρόβλημα στην λειτουργία των νεκροταφείων την συμπεριφορά της προϊσταμένης.

Κάτι τέτοιο θεωρούμε δεν είναι σωστό, αποπροσανατολίζει, επιχειρεί να συγκαλύψει την ρίζα του προβλήματος και τα όσα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στα νεκροταφεία που απασχόλησαν Δημάρχους, τον τύπο της πόλης με ντροπιαστικά για τους εργαζόμενους και το Δήμο δημοσιεύματα που ό Σύλλογος των Υπαλλήλων σιωπούσε δεν απασχολήθηκε ποτέ στο παρελθόν παρ’ ότι βοούσε το τόπος.

Σήμερα που ο Σύλλογος ασχολήθηκε και εμβάθυνε στο πρόβλημα, προτείνει και διεκδικεί λύσεις, προς όφελος δημοτών και εργαζομένων είναι φανερό, ότι κάποιοι ενοχλούνται και στρέφονται ενάντια στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, επιχειρώντας να περιορίσουν ή και να ακυρώσουν την προσπάθεια, γιατί φαίνεται βολεύονται με το υπάρχον καθεστώς διάλυσης εκμετάλλευσης και απαξίωσης , συγκαλύπτοντας έτσι και δικές τους ευθύνες .

Και για να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς συζητήθηκε δίνουμε στην δημοσιότητα τις θέσεις μας και το κείμενο πρόταση που συμφωνήθηκε στο Δ .Σ επισημαίνοντας ότι η διπλή γλώσσα ή κολοτούμπα, το άλλα λέμε , άλλα εννοούμε και άλλα κάνουμε δεν είναι στα χαρακτηριστικά των στελεχών της ΔΑΣ.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι και έπρεπε να το εκτιμήσουν πριν εμπιστευτούν πληροφορίες από αυτούς που χρόνια τους είχαν γυρίσει την πλάτη, τους άφηναν εκτεθειμένους σε επιθέσεις δημοσιευμάτων που τους εξομοίωναν με μαφία, που σήμερα εκμεταλλευόμενοι την ‘κόντρα’ με την προϊσταμένη, τους χρησιμοποίησαν για να επιτεθούν ενάντια στο Σύλλογο, τον Πρόεδρο της ΔΑΣ, και εμμέσως ενάντια στην Δημοτική αρχή αφού οι ίδιοι δεν είχαν τα κότσια να το κάνουν.

Η Αγωνιστική δημοτική κίνηση (ΣΕΑΜ –ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισε να ασχοληθεί με το πρόβλημα για να δηλώσει με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της σαν συνδικαλιστική παράταξη, αφού από τα πολύ σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων είναι «εκτός τόπου και χρόνου»  γιατί έχουν ταυτιστεί απόλυτα με την μνημονική κυβέρνηση και την στηρίζουν με κάθε τρόπο στο αντεργατικό της έργο!!!

Τους προκαλούμε να πάψουν να κρύβονται και να βγουν δημοσίως με τις θέσεις τους.  Αν δεν το κάνουν τους αξίζει η πλήρης περιφρόνηση. Αναμένομεν. Όσο για τη δημοτική αρχή και την καθυστέρηση να απαντήσει θεωρούμε, ότι μπορεί να είναι και δείγμα θετικής προσέγγισης χωρίς βιασύνες, γιατί το πρόβλημα των νεκροταφείων και η λύση του προς όφελος δημοτών και εργαζομένων με συνολικά μέτρα δεν παίρνονται στο ...πόδι!».