Αμέτρητες έρευνες έχουν αναδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το σεξ για την υγεία μας. Τόσο την σωματική όσο και την ψυχική. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει τους τέσσερις τρόπους με τους οποίους το σεξ μας βοηθά να καταπολεμήσουμε ακόμα και το κρυολόγημα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσαν πως το συχνό σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά σημαντικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος που ταλαιπωρεί κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πως όμως γίνεται αυτό; Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης αυξάνονται τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α (IgA), η οποία προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από διάφορα νοσήματα.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρεις τρόποι με τους οποίους το σεξ καταπολεμά το κρυολόγημα.

Ποιοι είναι αυτοί;

- Το άγγιγμα μπορεί να έχει θετική επίδραση στη συναισθηματική ευεξία και να ανακουφίσει τον ασθενή από τον πόνο και το αίσθημα κακουχίας.
- Η ορμόνη ωκυτοκίνη που εκκρίνεται με τον οργασμό, πέρα από τις άλλες δράσεις της, φέρνει χαλάρωση και υπνηλία διασφαλίζοντας έτσι έναν βαθύ ύπνο.
- 'Ερευνα πουδημοσιεύτηκε στοεπιστημονικό περιοδικό Cephalalgia, έδειξε πως οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορούν να ανακουφίσουν ακόμα και από τον έντονο πόνο της ημικρανίας. Εάν λοιπόν η ρινική συμφόρηση προκαλεί πονοκέφαλο, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να δώσει τη λύση.