Μια τραυματισμένη γερακίνα, παρέλαβε προχθές το δασαρχείο του Πύργου, την οποία παρέδωσε πολίτης από την περιοχή του Πύργου, που την βρήκε σε χωράφι ιδιοκτησίας του.

Η πράξη αγάπης του πολίτη, που μόλις είδε το άγριο πτηνό, το παρέδωσε στο δασαρχείο προκειμένου να γίνει η περίθαλψή του, έτυχε συγχαρητηρίων από τον δασάρχη Πύργου, Παναγιώτη Λάττα, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πατρίς», αναφέρθηκε στο περιστατικό και συνέστησε στους πολίτες να αναφέρουν - καταγγέλλουν περιστατικά στην αρμόδια υπηρεσία του Δασαρχείου.

Η γερακίνα, όπως ανέφερε ο κ. Λάττας, δεν είναι γνωστό από τι μπορεί να τραυματίσθηκε καθώς δεν έφερε εμφανή σημάδια τραυμάτων, ωστόσο, ο δασάρχης Πύργου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε κατά λάθος από κάποιον κυνηγό, καθώς ήδη διανύουμε την κυνηγετική περίοδο.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση η γερακίνα «ταξίδεψε» χθες το πρωί για το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) στην Αίγινα, όπου εκεί, βρίσκεται στα χέρια των ειδικών που το φροντίζουν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το άγριο πτηνό, φαίνεται να μην φέρει σοβαρά τραύματα και, όπως ανέφεραν ειδικοί του ΕΚΠΑΖ, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αναρρώσει πλήρως.

«Έφερε στην υπηρεσία μας ένας πολίτης μια γερακίνα τραυματισμένη, την οποία βρήκε στο κτήμα του, με σκοπό να την περιθάλψουμε. Εμείς αμέσως της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια απεστάλη στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα.

Καλούμε με την ευκαιρία αυτή, κάθε πολίτη που βλέπει τραυματισμένα πουλιά τα οποία υπάρχουν στο κόκκινο βιβλίο απειλούμενων ειδών ή σε διάφορα σημεία και έχουν ανάγκη περίθαλψης να τα φέρνουν στην υπηρεσία μας προκειμένου να τα διαβιβάζουμε στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα.

Θεωρώ πολύ έντιμη την πράξη του πολίτη που έφερε το πτηνό εδώ στην υπηρεσία μας προκειμένου να το περιθάλψουμε γιατί αποτελεί μια πράξη αγάπης προς τα ζώα», ανέφερε ο κ. Λάττας.