Λαϊκές αγορές, μετονομαζόμενες σε δημοτικές και μάλιστα στεγασμένες και όχι υπαίθριες;

Αυτή είναι η πρόταση που έχει κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας στον Δήμο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν η δημοτική αρχή, αν και εξετάζει την πρόταση που της έγινε, δεν την βλέπει με καλό μάτι.

Ο Εμπορικός Σύλλογος στην πρόταση αυτή μίλησε για την λειτουργία δύο στεγασμένων δημοτικών αγορών στον χώρο του παλαιό λιμανιού, κοντά στον μώλο της Αγίου Νικολάου. Όμως, αφενός στην δημοτική αρχή δεν αρέσει η ιδέα για στεγασμένες αγορές, αφού αναιρεί, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κύκλοι της, τον όρο λαϊκή και καταλήγει σε μαγαζιά που βρίσκονται κάτω από κοινή στέγη.

Αυτός είναι ο πρώτος λόγος που δύσκολα θα κάνει αποδεκτή την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τον χώρο του παλαιού λιμανιού. Ο Δήμος, προορίζει τον Μώλο της Αγίου Νικολάου και το κομμάτι μεταξύ της Γούναρη έως την πλατεία Τριών Συμμάχων, μόνο για αναψυχή και περιπάτους, θεωρώντας ότι δίνει την δυνατότητα στους Πατρινούς να έχουν επαφή με την θάλασσα τους.

Το ενδεχόμενο μιας δημοτικής αγοράς θα εμπόδιζε κάτι τέτοιο. Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν στην Μαιζώνος, μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν έργα ανάπλασης στον χώρο του παλαιού λιμανιού. Άρα δεν μπορεί να παραχωρηθεί ο χώρος για λαϊκές ή ακόμα και  για δημοτικές αγορές.