Ανεξέλεγκτη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην περιοχή πέριξ του φράγματος Πηνειού, αναφορικά με καταπατήσεις που γίνονται σε παρακείμενες εκτάσεις και έτσι καλούνται οι αρμόδιοι να προβούν σε ελέγχους και να λάβουν μέτρα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στην εφ. «Πατρίς», κινδυνεύει πλέον το δημόσιο έργο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν υποβληθεί πολλές καταγγελίες, επώνυμες και ανώνυμες στις αρμόδιες υπηρεσίες, παρ’ όλα αυτά δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο μέχρι σήμερα και η κατάσταση στην περιοχή είναι εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τελευταίο περιστατικό έγινε αντιληπτό πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, καθώς εθεάθη τρακτέρ στην περιοχή το οποίο όργωνε και ξερίζωνε θαμνώδη έκταση σε απαγορευμένη ζώνη για να προχωρήσει σε καλλιέργεια, σε απόσταση μόλις πενήντα μέτρων από την πόρτα του υπερχειλιστή του φράγματος.

Βάσει των καταγγελιών, είναι ορατός ο κίνδυνος κατολίσθησης στο σημείο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, για το έργο του φράγματος και τους κατοίκους του κάμπου.
Άνθρωπο της περιοχής κάνουν λόγο για συνεχείς καταπατήσεις, επισημαίνοντας ότι κατά διαστήματα έχουν ξεριζωθεί δένδρα και έχει καταστραφεί η χλωρίδα της περιοχής, προκειμένου εκτάσεις να μετατραπούν σε καλλιεργήσιμη γη, γι’ αυτό και καλούν τους αρμοδίους να επέμβουν στην περιοχή.