Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 στις 7.30 μ.μ. η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών φιλοξενεί στο χώρο της, συναυλία Μουσικής Δωματίου με νέους βραβευμένους μουσικούς από την Ολλανδία. Οι μουσικοί: Daniel Tibben- φλάουτο, Hawijch Elders- βιολί και Florian Verweij- πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των: L. V. Beethoven, C. Debussy, I. Clarke, J.S. Bach, M. Ravel, N. Rota, κ.ά.

Τη συναυλία διοργανώνει η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Αθήνα, με την ευγενική χορηγία του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου.

Η HawijchElders (1998) ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στην ηλικία των 6, υπό την επίβλεψη της MeaFontijn. Από το 2011, κάνει μάθημα με τον BenzionShamir, καθηγητή του Ωδείου Codarts στο Ρόττερνταμ. Παράλληλα, από το 2015, παρακολουθεί σειρά μαθημάτων από τον LisPerry της Ολλανδικής Ραδιοφωνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε προπτυχιακές μουσικές σπουδές στο Ωδείο του Άμστερνταμ. Παρακολούθησε masterclasses με τους ShlomoMintz, PaulRoczek, ShmuelAshkenasi, IvryGitlis, EmmyVerhey, LizaFerschtman, MosheHammer, AniSchnarch, ZakharBron, SungsicYang και FelixAndrievsky. Έλαβε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ IordensViooldagen το 2010, το βραβείο GasTerra το 2012, το βραβείο Labberté-Hoedemakerprijs το 2013 στο PeterdeGrote φεστιβάλ και το 2014 το βραβείο ClassicYoungMastersAward. Έλαβε το Βραβείο Κοινού και το 2ο Βραβείο του Εθνικού Τελικού του Ιδρύματος Πριγκίπισσα Χριστίνα το 2013. Έπαιξε αρκετές φορές για την κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Τον Απρίλιο του 2014 προσκλήθηκε να παίξει στο GalaConcertofNewVirtuosi του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου. Τον Οκτώβριο του ιδίου έτους έπαιξε ως σολίστ με την RealFilharmoníadeGalicia, SantiagodeCompostela. Μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν concertmaster της Ολλανδικής Ορχήστρας Εγχόρδων Νέων και έπαιξε μαζί τους στην διάρκεια της καλοκαιρινής περιοδείας στην Ιταλία. Τον ερχόμενο Απρίλιο θα παίξει ως σολίστ με την DomesticaRotterdam. Η Hawijch παίζει με ένα GiulioDegani βιολί και δοξάρι του ατελιέ EugèneSartory ιδιοκτησία του Εθνικού Ταμείου Μουσικών Οργάνων (NMF).

Ο DaniëlTibben (1999) γεννήθηκε στο Λάιντεν και άρχισε τα μαθήματα στα 7. Ένα χρόνο αργότερα άρχισε μαθήματα φλάουτου ως μαθητής του JeroenBron, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ο δάσκαλος του στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης. Ως μέλος της ορχήστρας νέων περιόδευσε στο εξωτερικό. Κέρδισε σε μουσικούς διαγωνισμούς όπως του Ιδρύματος Πριγκίπισσα Χριστίνα και του διαγωνισμού Φλάουτου των χωρών Μπενελούξ. Έκανε masterclasses από καταξιωμένους καθηγητές φλάουτου όπως οι JamesGalway, EmilyBeynon, Peter-LukasGraf και MatejZupan. Ο Daniël παίζει συχνά σε διάφορα κονσέρτα και συμμετέχει στο ClassicExpress (την κινητή μονάδα συναυλιών του Ιδρύματος Πριγκίπισσα Χριστίνα) θέλοντας να εμπνεύσει όσο γίνεται περισσότερο το νεαρό κοινό. Ως μουσικός συνόλου μουσικής δωματίου συμμετείχε σε κουαρτέτο εγχόρδων στο 1ο PizAmalia Μουσικό Φεστιβάλ στην Ελβετία το 2015. Έχει ωστόσο και ένα άλλο πάθος: το να συνθέτει. Από το 2015 διδάσκεται από τους AlexSchillingsκαι JacvanSteen.

Ο FlorianVerweij (1997) πηγαίνει σχολείο και συγχρόνως φοιτά στο Ωδείο του Άμστερνταμ ως μαθητής του MarcelBaudet. Μέχρι την ηλικία των 14 ασχολήθηκε σε προχωρημένο επίπεδο με το σκάκι, αλλά μετά τις μεγάλες διακρίσεις που είχε με την συμμετοχή του σε διαγωνισμούς πιάνου αποφάσισε να επικεντρωθεί σε αυτό. Το 2010 ήταν ένας από τους φιναλίστ στο διαγωνισμό SteinwayPianoCompetition του Άμστερνταμ, ενώ το 2013 ήταν νικητής του διαγωνισμού YoungPianistFoundationCompetition ωστόσο και τις 2 χρονιές 2010 και 2013 ήταν νικητής του Διαγωνισμού Πριγκίπισσα Χριστίνα. Συχνά δίνει ρεσιτάλ και ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε σύνολα μουσικής δωματίου ή σαν σολίστ με ορχήστρες. Ο Florian παρακολούθησε masterclasses από καταξιωμένους μουσικούς όπως οι RiandeWaal, Jacques  Rouviers, DmitriAlexeev, WillemBrons, JanWijnκαι το ντουέτο για πιάνο Hans-Peter&VolkerStenzl.Το 2015 μαζί με άλλους νικητές του Διαγωνισμού Πριγκίπισσα Χριστίνα περιόδευσε στις ΗΠΑ και τον Καναδά, έπειτα από πρόσκληση των εκεί Ολλανδικών Προξενείων και του Ολλανδο-Αμερικάνικου Συνδέσμου.

Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, με ελεύθερη είσοδο.