Είναι ώρα να γνωρίσουμε την Κυβέλη Ζωή… Είναι ζωγράφος - εικαστικός, 23 χρόνων και μόλις δημιούργησε μια εντυπωσιακή τοιχογραφία, εννιά επί δυόμισι μέτρα, με τίτλο The Allegory of an Essence, για το νεότερο και πολλά υποσχόμενο μέλος της Livanos Restaurant Group, την Ουσία, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του το Δεκέμβριο, στην πόλη του Μανχάταν.

Χρειάστηκαν δεκαοχτώ ημέρες σκληρής δουλειάς ώστε να ολοκληρωθεί ο πίνακας ενώ στη μεταφορά του έργου βοήθησαν πέντε άνθρωποι οι οποίοι, κρατώντας τον στα χέρια (!) διήνυσαν απόσταση ίση με εφτά οικοδομικά τετράγωνα ώστε το The Allegory of an Essence να καταλήξει στον προορισμό του και να εκπληρώσει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε από την  Κυβέλη Ζωή, να κοσμήσει το τελευταίο της αλυσίδας εστιατορίων Νίκου Λιβανού, που θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η ίδια η Κυβέλη Ζωή μας σημειώνει

Ζωγράφος είναι μια λέξη με ιδιαίτερη σημασία για τη δουλειά μου γιατί κυριολεκτικά σημαίνει «αυτός / ή που καταγράφει τη ζωή», μια έννοια η οποία εμπεριέχει τόσο την ιδανικότητα όσο την επικαιρότητα αλλά και τη συνεχή, παράλληλη κίνηση τους. Είναι ο συνδυασμός του να υπάρχεις στο τώρα και να καταγράφεις το ταξίδι της ζωής μέσω της ζωγραφικής.

Λίγα λόγια για την Κυβέλη Ζωή

Απόφοιτη του CentralSaintMartins (London, UK) αλλά και του SchoolofVisualArts (NewYork, USA), διακρίθηκε μέσα από τους είκοσι καλύτερους του OpenStudiosSVA (NYC) από τον DanielS.Palmer, έφορο του JewishMuseumενώ η καλλιτεχνική της δράση και εμπειρία ξεκινά από το 2011. Μετρά ήδη τρεις εκθέσεις των έργων της σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη.