Παράταση στην λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, φαίνεται ότι θα δοθεί από την κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει ότι οι 18 εργαζόμενοι του προγράμματος που εργάζονται στον Κοινωνικό Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, δεν πρόκειται προσωρινά να απολυθούν.

Η νομοθετική ρύθμιση αναδρομικής ισχύος, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα παρατείνει, για 4η φορά, τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, μέχρι 31/12/2016, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Τα χρήματα εξασφαλίστηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό με διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεώργιου Χουλιαράκη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές έχει ήδη διασφαλιστεί με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 20/10/2016.

Η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών συνεχίζεται από εθνικούς πόρους, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης- έναρξης των δομών-δράσεων αυτών στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Γι' αυτό, τους καλούμε, για άλλη μία φορά, να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού στις νέες δομές, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως 31/12/2016».