Με αφορμή την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τοποθέτηση από τον Δήμο Πατρέων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, αναμνηστικής πινακίδας στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, η οποία θα αναφέρεται στην εξέλιξη του θεάτρου Σκιών, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Β. Θωμόπουλος  προέβη στην εξής δήλωση: 

Η Πάτρα αποτέλεσε και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς  στην εξέλιξη του θεάτρου Σκιών πανελλαδικά. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι άξια έχει χαρακτηριστεί ως  η πόλη όπου γεννήθηκε ο Έλληνας καραγκιόζης. 

Η Δημοτική Αρχή, μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού, σε μια κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς των ανθρώπων που σφράγισαν την πορεία του Θεάτρου, καθώς και σε αυτούς που συνεχίζουν μέσα από το έργο τους την παράδοση, προχωρά στην τοποθέτηση της αναμνηστικής αυτής πλάκας. Η πλάκα θα έχει την εξής επιγραφή: “Πάτρα 1894-Εδώ γεννήθηκε και εξελίχθηκε το Ελληνικό Θέατρο Σκιών” και θα περιλαμβάνει ανάγλυφα μπούστα των Μίμαρου - Βασίλαρου και Θεοδωρόπουλου, πρωτοπόρων του Θεάτρου Σκιών. 

Παράλληλα, στα πλαίσια του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου έχει ξεκινήσει από πέρσι τη λειτουργία του Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών, ενώ πρόσφατα διοργανώθηκε τριήμερο παραστάσεων Καραγκιόζη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, που αγκαλιάστηκε από το κοινό. Ο σχεδιασμός μας προβλέπει τη διοργάνωση μεγάλου Φεστιβάλ Θέατρου Σκιών το Μάη του 2017.