Το «Άλμα ζωής» Ν. Αχαΐας, το βιβλιοπωλείο «Discover your Way» και το ξενοδοχείο «Βυζαντινό» γιόρτασαν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, με μία μοναδική εκδήλωση.

«Καλά και σήμερα - Το χρονικό του καρκίνου στο δικό μου στήθος»

Αυτή η φράση θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τη ζωή πολλών γυναικών, που έδωσαν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο και τελικά βγήκαν νικήτριες. Είναι, όμως, ο τίτλος του βιβλίου της Σοφίας Νικολαΐδου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ''Μεταίχμιο'', το οποίο περιγράφει το χρονικό αυτής της ασθενείας, από τη στιγμή που η ίδια διεγνώσθη με καρκίνο του στήθους, έως τη μαστεκτομή και τις χημειοθεραπείες.

Είναι μία προσωπική κατάθεση ψυχής που σίγουρα θα δώσει δύναμη σε πολλές γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, αλλά και στις οικογένειές τους, γιατί μην ξεχνάτε πως, εάν είσαι γυναίκα, είσαι δύναμη και όταν αυτή η δύναμη ''χτυπηθεί'' επηρεάζονται τα πάντα γύρω της.


Στην εκδήλωση, η οποία είχε και μουσική πλαισίωση, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ η συγγραφέας, πάντα ευδιάθετη και χαμογελαστή, συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, πριν την παρουσίαση του βιβλίου, εγκαινιάστηκε στο χώρο του ξενοδοχείου η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο, ''Εγώ και ο καρκίνος''.

Σίγουρα ο απόηχος που άφησε αυτή η εκδήλωση-γιορτή, είναι η πίστη στη δύναμη κάθε γυναίκας, η αγάπη για τη ζωή και η επιμονή για τη νίκη, διότι, πέρα από την φαρμακευτική θεραπεία, η θεραπεία της ψυχής, η αισιοδοξία και η καλή ψυχολογία, παίζουν το σημαντικότερο ρόλο σε μία τέτοια δύσκολη κατάσταση.

Η δύναμη βρίσκεται μέσα μας και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την ελευθερώσουμε!