Ήρθαν και έσκασαν σα βόμβα στην ελληνική μουσική σκηνή και με τον ίδιο τρόπο έσκασαν και στην Αίθουσα Αίγλη (Veso Mare) το Σάββατο το βράδυ.

Ανατρεπτικοί, αυθεντικοί, γεμάτοι ενέργεια και... full band, οι Xatzifrageta, τα έδωσαν όλα και εισέπραξαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα από ένα -σίγουρα- φανατικό κοινό. Ο χώρος είχε γεμίσει από νωρίς και όλοι περίμεναν με ανυπομονησία το πολυαναμενόμενο live.

Μέχρι που... ανέβηκαν στη σκηνή και εγένετο ο κακός χαμός. Το show, υπό την αιγίδα του Mojo Live, ξεκίνησε. Ακούσαμε όλα τα ''σουξέ'' τους, τις μπαλάντες, τα hip hop, όλα παιγμένα με ένα διαφορετικό και πιο groovy τρόπο, με πρωτόγνωρη ενορχήστρωση ακόμα και για τους πιο ''μυημένους'' της μπάντας.


Όλοι μαγεμένοι από τις ''ευφάνταστες'' μουσικές συνθέσεις των Xatzifrageta, κινούνταν στους δικούς τους ρυθμούς και αφέθηκαν στο δικό τους μουσικό παραλήρημα. Όλοι μία παρέα, δεν υπήρχαν άγνωστοι μεταξύ τους, όλους τους ένωσε η μουσική.

Οι Xatzifrageta είναι ένα μουσικό φαινόμενο και αυτό γιατί τα live τους είναι για όλα τα γούστα, αφού καταφέρνουν να συνδυάσουν, τα δικά τους κομμάτια, παραδοσιακά, παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα, Χατζηδάκι, Ρουβά, χωρίς τίποτα να μοιάζει παράξενο. Τα τραγούδια τους ταυτίζονται με τον καθένα από εμάς και τις προσωπικές μας ιστορίες. Ε... αν δεν είναι αυτό ταλέντο, τότε τί είναι;