Σε ανακοίνωση της η νεολαία κομμουνιστικής απελευθέρωσης Πάτρας, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους καλεί σε αντι-συγκέντρωση συμπαράστασης στο πλευρό των προσφύγων, στον σταθμό του τραίνου στο Ρίο.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Την στιγμή που η φρίκη του πολέμου συνεχίζεται με αμείωτο τρόπο στην Μ Ανατολή, την στιγμή που Ε.Ε θωρακίζεται όλο και περισσότερο απέναντι σε κάθε “απειλή”, την ώρα που η τάξη και η ασφάλεια έχουν γίνει καθεστώς, πλάι στο μίσος τον ρατσισμό και την Ισλαμοφοβία πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας πλάι στους πρόσφυγες, να απλώσουμε το χέρι μας δείχνοντας την αλληλεγγύη που χρειάζεται, να απαιτήσουμε τα απαραίτητα χρήματα για φιλοξενία σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να τους αγκαλιάσουν οι πόλεις,οι γειτονιές και τα σχολεία μας.

Σήμερα στο Ρίο καλείτε μια τάχα “ανεξάρτητη” συγκέντρωση λόγω της διαμονής προσφύγων στο ξενοδοχείο Ρίο Beach λόγω του προγράμματος μετεγκατάστασης του ΟΗΕ. Εμάς αυτά μας θυμίζουν κάτι από Ωραιόκαστρο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σπείρει το Ρατσιστικό δηλητήριο του στους πρόσφυγες. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είναι στο πλευρό των προσφύγων και απαιτούν:

Φιλοξενία με αξιοπρεπείς όρους στα κέντρα των πόλεων.

Άνοιγμα των Συνόρων για όλους.

Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Σχολεία για όλα τα προσφυγόπουλα.

Έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ / να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Μ Ανατολή.

Καλούμε σε αντι-συγκέντρωση 6μιση η ώρα στον σταθμό του τρένου στο Ρίο».