Η δημοτική παράταξη της ΑΚΙΔΑ, σε ανακοίνωση της σχετικά με την κακοκαιρία, τις πλημμύρες και τις καταστροφές που έπληξαν την Δυτική Αχαΐα, αναφέρει τα εξής: «Η κακοκαιρία που έπληξε και την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας για άλλη μια φορά ανέδειξε πως οι φυσικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Οι δημότες απέναντι στη καταστροφή των περιουσιών και καλλιεργειών τους, απαιτούν προστασία και λύσεις, όχι ευχολόγια.

Άμεσα η δημοτική αρχή οφείλει όχι να καταγράψει τις καταστροφές μόνο αλλά να σχεδιάσει μέτρα αντιμετώπισης. Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο δημότες και δημοτικοί σύμβουλοι ήταν προφητικοί για αυτό που θα επακολουθούσε.

Η ίδια ομολόγησε πως τα φρεάτια στην πόλη της Κάτω Αχαΐας συντηρήθηκαν και καθαρίστηκαν τελευταία φορά το 2013! Η ίδια κώφευσε στην ανάγκη σχεδιασμού πολιτικής προστασίας και βρέθηκε για άλλη μια φορά απροετοίμαστη και χωρίς σχέδιο.

Γιατί δεν έγινε σύγκληση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου από την αρμόδια αντιδημαρχία, τη στιγμή μάλιστα που ο δήμος μας πρόσφατα χτυπήθηκε πάλι από κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις;».

Συνεχίζοντας τονίζει η παράταξη: «Καλούμε τη δημοτική αρχή άμεσα να προχωρήσει σε σύσκεψη με αιρετούς και φορείς μαζί με το Τοπικού Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και να καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα ενόψει μάλιστα Χειμερινής περιόδου.

Το νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου που θα συζητηθεί μαζί με την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού του δήμου φέρνει τη Δημοτική αρχή προ των ευθυνών της.

Θα δρομολογήσει άμεσες επεμβάσεις μικρής κλίμακας στις τοπικές κοινότητες που θα προστατεύσουν τους Δημότες από φυσικές καταστροφές; Θα προχωρήσει στην ψήφιση ενός τεχνικού προγράμματος που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών;».