Αρκετά ενοχλημένη είναι στη Δημοτική Αρχή, με το θέμα του θαλάσσιου μετώπου και την οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στην πόλη.

Λίγες μέρες μετά τις αναγγελίες δια στόματος του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, για την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στην πόλη, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο του Κώστα Πελετίδη, το μεσημέρι της Πέμπτης έφτασε στο Δημαρχείο μια κλήση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Στην κλήση αυτή καλείται σε απολογία για ακόμα μία φορά ο Δήμαρχος Πατρέων για τις εργασίες στις οποίες είχε προχωρήσει στο νότιο πάρκο της Ακτής Δυμαίων, εννοώντας τις παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου για την βελτίωση και την αναδιαμόρφωση της παιδικής χαράς που υπάρχει εκεί.

Μάλιστα, οι παρεμβάσεις του Δήμου, όπως αναφέρει στην κλήση αυτή, χαρακτηρίζονται παράνομες, ενώ ο Δήμαρχος θα πρέπει να απολογηθεί για αυτές στο ανακριτικό τμήμα του Λιμεναρχείου.

Στην Δημοτική Αρχή θεωρούν ότι η κυβέρνηση και η κρατική εξουσία τους κοροϊδεύει, αφού από την μια μιλούν για οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης και από την άλλη τους καλούν σε απολογία επειδή έφτιαξαν την παιδική χαρά.

Το παράδοξο είναι ότι τα όργανα με τα οποία φτιάχτηκε η παιδική χαρά ήταν προσφορά του ΟΛΠΑ στον Δήμο, κάτι που σημαίνει ότι και ο Οργανισμός θα πρέπει να λογοδοτήσει στην κεντρική εξουσία.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος καλείται σε απολογία για παρεμβάσεις του στο νότιο πάρκο, μόνο που τώρα είχαν προηγηθεί οι δεσμεύσεις των κυβερνητικών στελεχών ότι πλέον δεν θα τον ξαναενοχλήσουν…