Γράψαμε πριν λίγες μέρες κατά την εκκίνηση του regularity rally αντοχής «24 ώρες Ελλάδα» πως η ομάδα από την Πάτρα... «πετάει».

Μπορεί τα αυτοκίνητα της Ε.Λ.Ι.Α. (Ελληνικής Λέσχης Ιστορικών Αυτοκινήτων) να μην έβγαλαν «φτερά» αφού δεν γινόταν να μην υπακούσουν στους κανονισμούς όμως κατάφεραν να τερματίσουν και αυτό είναι ένα σπουδαίο κατόρθωμα αφού μιλάμε για μια πάρα πολύ απαιτητική διαδρομή.

Έξι ιστορικά οχήματα μαζί με τα πληρώματα τους, ξεκίνησαν από την Πάτρα στις 05:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου με προορισμό την Αθήνα.

Η εκκίνηση δόθηκε στην Ακρόπολη για περίπου 80 αυτοκίνητα μαζί με τα «δικά μας» από την Ε.Λ.Ι.Α. Το Regularity rally "24 ώρες Ελλάδα" θα δοκίμαζε τους πιο προετοιμασμένους και σταθερούς οδηγούς...


Ακολουθώντας το πρόγραμμα του Συλλόγου Ιστορικών Σπορ Αυτοκινήτων σε επαρχιακούς δρόμους, που δεν περιλαμβάνουν κίνηση σε εθνικές οδούς, ξεκίνησαν τα χιλιόμετρα βάση προκαθορισμένης διαδρομής σε ρυθμούς που αγγίζουν τα 50km/h.

Φυσικά υπήρξαν και οι ενδιάμεσες «ειδικές», όπου η απαίτηση ήταν να διανύσει κανείς προκαθορισμένες διαδρομές, με ακρίβεια δευτερολέπτου. Για παράδειγμα είτε πήγαινες αργά είτε πιο γρήγορα από τα απαιτούμενα θα υπήρχε ποινή 1 βαθμού το δευτερόλεπτο.

Αν οι οδηγοί ήταν στο δευτερόλεπτο τους δηλαδή 0, τότε όλα πήγαν ρολόι.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντάτος Ηλίας από την Ε.Λ.Ι.Α.: «Οι διαδρομές, περιλάμβαναν από τα πιο ωραία τμήματα της Ελλάδας και πιστέψτε με υπήρχαν μπόλικα.

Αν λοιπόν δουλέψουν όλα nonstop 24 ΏΡΕΣ, εκτός από το διάστημα των ανασυγκροτήσεων που δεν είναι παρά μια στάση για να τσεκάρεις το αυτοκίνητο, να πιεις ένα καφέ, να δεις ξανά τη διαδρομή και να συζητήσεις με τους συναγωνιζόμενους ότι δεν πάει καλά, τότε φτάνεις στον τερματισμό.

Όλοι όσοι τερματίζουν ανεξαρτήτως θέσης, είναι νικητές. Γιατί άντεξαν, αυτοί και τα αυτοκίνητά τους, που έχουν μερικές δεκαετίες στην πλάτη τους, αλλά συνήθως είναι συντηρημένα καλύτερα και από τα καθημερινά αυτοκίνητα.»


Αναμνηστική στην ΕΡΤ


Ξημέρωμα στον Μερκούρη 2016 "24 ώρες Ελλάδα"

Η κούραση ήταν μεγάλη και παρόλα αυτά άπαντες ήταν χαμογελαστοί.

Μάλιστα όπως μάθαμε η ομάδα από την Πάτρα αντιμετώπισε και άλλες δυσκολίες. Μηχανικές, ηλεκτρολογικές βλάβες & δύο λάστιχα που «παρέδωσαν». Όλα βέβαια αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς με ομαδικότητα.

Από τις 6 συμμετοχές της Ε.Λ.Ι.Α., τερμάτισαν και οι έξι, χωρίς εγκατάλειψη! Το 20% - 25% στο σύνολο των οχημάτων εγκατέλειψαν είτε από μηχανική βλάβη, είτε επειδή δεν άντεξε το πλήρωμα.

Να σημειώσουμε πως καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής επιστρατεύτηκε μία «στρατιά» κριτών & χρονομετρών που εξασφάλισαν την αδέκαστη & ομαλή διεξαγωγή της μεγαλύτερης περιπέτειας.

Την Δευτέρα το πρωί και αφού τα αποτελέσματα οριστικοποιήθηκαν 3 από τα 6 αυτοκίνητα της Ε.Λ.Ι.Α. πήραν κύπελλο στην κατηγορία τους...

Οι βραβεύσεις έγιναν στην Αθήνα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα με τους περισσότερους να σχολιάζουν πως φέτος "Τα πήρε η Πάτρα τα κύπελλα"!

Μπράβο, πάντα να φέρνετε κύπελλα στην Πάτρα!


Ε.Λ.Ι.Α. επιστροφή με βραβεία από "24ωρες Ελλάδα"