Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, καταβολής εγγύησης και εμφάνισής του στην Αστυνομία δύο φορές το μήνα, αφέθηκε ο 60χρονος συμβολαιογράφος που συνελήφθη από την Ασφάλεια Πατρών επειδή κατηγορείται ότι συνέταξε δύο συμβολαιογραφικές πράξεις αναγνώρισης τέκνων που είναι παράτυπες.

Σύμφωνα με αυτές, δύο Πακιστανοί αναγνώριζαν ως δήθεν δικά τους, τα παιδιά γυναικών Ρομά. Στόχος τους να πάρουν προσωρινή άδεια παραμονής και στη συνέχεια την ελληνική ιθαγένεια. Οι περαιτέρω έρευνες, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πελοπόννησος" έδειξαν ότι η υπόθεση είναι «χοντρή» καθώς ο ίδιος συμβολαιογράφος φέρεται να είχε κάνει άλλες 15 αντίστοιχες πράξεις που διερευνώνται.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο και άλλοι αλλοδαποί να επεδίωκαν με αυτό τον τρόπο να πετύχουν την παραμονή τους στη χώρα μας. Εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο θα διέθεταν περί τα 3.000 ευρώ για να πετύχουν αρχικά την άδεια διαμονής στην Ελλάδα και στη συνέχεια με αίτησή τους θα επεδίωκαν να πάρουν και την υπηκοότητα, κάνοντας χρήση ανάλογων διατάξεων που έχουν θεσπιστεί. Η υπόθεση διερευνάται σε βάθος από την ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί το εύρος του κύκλου των εμπλεκομένων.