Αναστατώνει, αλλά και διχάζει την Τρίπολη, η φημολογία για ύπαρξη χαμένου θησαυρού από την εποχή της Τουρκοκρατίας σε κεντρικό πάρκο της πόλης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τις σχετικές ανασκαφές, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου δεν δίνει άδεια, μέχρι να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχές για τη βασιμότητα των φημών, καθώς ο άνθρωπος που υπέβαλε το αίτημα δεν προσκόμισε κάποιο στοιχείο.
Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού ξεκίνησε, όταν ο 65χρονος Πατρινός Βασίλης Παπαλαμπρακόπουλος, από τα Βραχνέϊκα, ζήτησε να ξεκινήσει ανασκαφές σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πλατείας Άρεως και συγκεκριμένα ανάμεσα στο ναό του Προφήτη Ηλία και το Γκραν Σαλέ, εκεί όπου υπήρχε το Σεράϊ του Χουρσίτ Πασά.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τις ανασκαφές για το χαμένο θησαυρό. Μάλιστα, όρισε δυο εκπροσώπους του δήμου, να παρακολουθούν τις εργασίες. Το ίδιο και η Κτηματική Εταιρεία, η Τράπεζα της Ελλάδος και η αστυνομία.
Η δημοτική αντιπολίτευση δεν συμφώνησε, επειδή ο 65χρονος δεν παρουσίασε κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί την ύπαρξη θησαυρού.
«Φρένο» στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού έβαλε η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση Πελοποννήσου, η οποία για να ανάψει το «πράσινο» φως για ανασκαφές, απαίτησε να της δοθούν θετικές εκθέσεις από την Κτηματική και την Αρχαιολογική Εταιρεία.
Πάντως σε περίπτωση που βρεθεί θησαυρός σε τουρκικές λίρες, θα τον μοιραστούν ο ευρέτης ιδιώτης και το ελληνικό Δημόσιο. Αλλιώς μερίδιο θα λάβει και ο δήμος Τρίπολης που φαίνεται να κάνει όνειρα…
Δείτε το ρεπορτάζ του star:
Δείτε επίσης
