Ο αγαπημένος «γάτος» των παιδιών έρχεται στην Πάτρα για να παίξει, να χορέψει και να διασκεδάσει μαζί με τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουν τον «Παπουτσωμένο γάτο» στο θέατρο «Πάνθεον».

Οι ρόλοι είναι «μοιρασμένοι» σε γνωστούς από την τηλεόραση και το θέατρο ηθοποιούς, ενώ οι γονείς θα απολαύσουν μια παράσταση που μπορούν να δουν εξίσου ευχάριστα όσο και οι μικροί μπόμπιρες (από 2 ετών και άνω).

Ο Χρήστος Τριπόδης γνωστός στο ευρύ κοινό από τους τηλεοπτικούς του ρόλους (Κόκκινο Δωμάτιο, Safe Sex, 10η Εντολή, Μάλιστα Σεφ κ.λ.π) υπογράφει τα τελευταία χρόνια κάποιες από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις στο θέατρο.

Ως μπαμπάς και ο ίδιος αντιμετωπίζει τους μικρούς θεατές με ευαισθησία ενώ θέλοντας να περάσει τα μηνύματα που τα κλασικά παραμύθια μας δίδαξαν καταφέρνει να τα εμπλουτίζει με όμορφα κοστούμια, τραγούδι και μουσική!

Μιλήσαμε μαζί του για τον «Παπουτσωμένο γάτο» αλλά και την τηλεόραση που όπως και ο ίδιος αναφέρει είναι για ηθοποιούς/ήρωες!


P.E. Τι κάνει ο «Παπουτσωμένος Γάτος» στην Πάτρα;

Χ.Τ. « Ο «Παπουτσωμένος Γάτος» είναι μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά από 2 χρονών και πάνω αλλά και στους γονείς.

Είναι για μένα χαρά και τύχη που στις παραστάσεις μου, έχω μόνιμους συνεργάτες και ηθοποιούς που έχει συνηθίσει το κοινό να βλέπει εύκολα σε παραστάσεις για μεγάλους.

Είναι μια κωμωδία που έχει πάρα πολλά διδάγματα και έχει καταφέρει να τα “περνάει” εξίσου καλά, σε μικρούς και μεγάλους και αναφέρω τους μεγάλους μιας και πολλές φορές κάνουν «αγγαρεία» όταν πάνε σε παιδικό θέατρο. Με λίγα λόγια θα μείνουν όλοι προσηλωμένοι μέχρι το τέλος


"Θέλουμε κάθε μας παράσταση να είναι και καλύτερη από την προηγούμενη"

P.E. Άρα θα δούμε τον αγαπημένο μας γάτο, όπως τον ξέρουμε από το παραμύθι;

Χ.Τ. «Ναι με λίγες αλλαγές. Πάντα στις απόπειρες που κάνουμε προσπαθούμε να κρατάμε όσο μπορούμε το πρωτότυπο παραμύθι, προσαρμοσμένο μεν αλλά με την βασική ιστορία να παραμένει ίδια. Η Νάνσυ Παπαδοπούλου δημιούργησε ωραία κουστούμια, έχουμε όμορφα σκηνικά και ένα πλήρες θέαμα για μικρούς και μεγάλους.»

P.E. Διαπιστώνουμε πως ο κόσμος και οι οικογένειες έρχονται στο θέατρο...

Χ.Τ. «Υπάρχει ενδιαφέρον και φυσικά και εμείς από την μεριά μας φροντίζουμε να μην έχουμε το εισιτήριο πιο ακριβό στην Πάτρα ή στο Αγρίνιο αλλά στην ίδια τιμή με την Αθήνα.

Είναι ένας από τους στόχους μας και θέλουμε κάθε μας παράσταση να είναι και καλύτερη από την προηγούμενη. Δηλαδή ένα επίπεδο πιο πάνω από την προηγούμενη δουλειά μας και αυτό μας το επιβεβαιώνει και το κοινό που παρακολουθεί και τις δουλείες μας. Είναι η ευτυχία και η επιτυχία που αναζητούσαμε

"Είναι τεράστια η ευθύνη όταν παίζεις μια παράσταση για παιδιά"

P.E. Η παιδαγωγική αξία του θεάτρου είναι αναγνωρισμένη και μεγάλη...

Χ.Τ. «Είναι τεράστια η ευθύνη όταν παίζεις μια παράσταση για παιδιά. Πρέπει κάποιος ηθοποιός να είναι πάρα πολύ προσεκτικός γιατί το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι πολύ ευαίσθητο.

Έχω και εγώ φοβερή ευαισθησία πάνω σε αυτό γιατί έχω μικρά παιδιά. Πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ για την δουλεία που παρουσιάζεις στα παιδιά γιατί μέσα από αυτή διδάσκονται. Τα παιδιά γίνονται δέκτης και πομπός σε ένα «πάρε-δώσε» όπως επιτάσσει το παιδικό θέατρο.»


"Μου χρωστάνε ακόμα λεφτά από το Mega και τον Ant1"

P.E. Ετοιμάζεται πράγματα από όσα έχουμε μάθει σε ότι αφορά το θέατρο. Με την τηλεόραση;

Χ.Τ. «Ναι φυσικά και θα τα πούμε πολύ σύντομα τα θεατρικά αφού η Πάτρα είναι πάντα μέσα στους σταθμούς μας. Όσο για την τηλεόραση αρκεί να πω, πως μου χρωστάνε ακόμα λεφτά από τον Αντ1, από το σίριαλ που είχαμε κάνει με τον Αλέξανδρο Ρήγα και από το Μega με το «Μάλιστα σεφ». Δεν βλέπω φως ειδικά μετά από αυτά που συνέβησαν με τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν νομίζω να τα πάρουμε τα λεφτά μας ποτέ...»

P.E. Έχετε βέβαια το καλύτερο «τονωτικό», το θέατρο...

Χ.Τ. «Το θέατρο είναι "φάρμακο" και πόσο μάλλον όταν κάνεις κάτι δικό σου. Και η τηλεόραση μου αρέσει γιατί την κάνω αρκετά χρόνια. Δεν είναι καλό αυτό που γίνεται με την τηλεόραση.

Πατήσανε πάνω στην κρίση για να διαλύσουν ορισμένα πράγματα. Δηλαδή το ότι δεν πληρώνουν κάποιους συντελεστές, δεν έχει να κάνει με το ότι δεν έχουν λεφτά τα κανάλια ή οι παραγωγοί. Απλά κατά την ταπεινή μου άποψη είναι μια δικαιολογία. Πολύς κόσμος βολεύεται με αυτό.»

Δεν ξέρω αν τελικά θα κλείσει κανένα κανάλι, ίσως το Mega αλλά δεν με αφήνει αδιάφορο. Τώρα η ποιότητα έχει πέσει πάρα πολύ, δεν είναι ούτε καν στα επίπεδα του 2006, 2007 ή 2009 που υπήρξε κάποια “άνθιση”. Στεναχωριέμαι για τους συναδέλφους μου και τους τεχνικούς. Όσοι κάνουν κάποιο σίριαλ αυτή την στιγμή στην τηλεόραση και με αυτές τις συνθήκες εγώ τους θεωρώ ήρωες.»