Ο Βασίλης Κανάτας είναι Φυσικός και έχει κάνει την διπλωματική εργασία του στην Αστρονομία – Ουρανογραφία, με θέμα ''Περί Αστερισμών'' στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μετά από πολύχρονη έρευνα διατύπωσε μια θεωρία σχετικά με τα «13 ζώδια του ζωδιακού κύκλου». Πολύ πριν την NASA, που απασχόλησε τελευταία τα μέσα ενημέρωσης, μίλησε και στο βιβλίο του με τίτλο «Αστρολογία των 13 ζωδίων» για τον Οφιούχο, ανατρέποντας τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Αφού προηγήθηκε της ΝΑSA κατά 5 χρόνια, τον ρωτήσαμε κάποια πράγματα προκειμένου να καταλάβουμε τι έχει αλλάξει στον ζωδιακό κύκλο!


"Χωρίς τηλεσκόπιο έχει κανείς ευρύτερη ματιά και δεν χορταίνει να κοιτάζει τ' άστρα"

P.E. Σπουδάσατε Φυσική, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όμως σας κέρδισαν τα... «αστέρια». Πως έγινε η γνωριμία με τη μελέτη των άστρων;

Β.Κ. «Από την παιδική μου ηλικία με γοήτευε ο έναστρος ουρανός και οι νοητές φιγούρες που σχημάτιζαν τα άστρα σ' αυτόν. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών είχα την ευκαιρία να δώσω επιστημονική διέξοδο στις αναζητήσεις μου.

Ακόμη και σήμερα κάθομαι και παρατηρώ με τις ώρες τα άστρα και τους Αστερισμούς όταν οι νύχτες είναι ασυννέφιαστες. Χωρίς τηλεσκόπιο έχει κανείς ευρύτερη ματιά και δεν χορταίνει να κοιτάζει τ' άστρα. Με την βοήθεια τηλεσκοπίου όμως, μπορεί κανείς να δει αντικείμενα σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια και βάθος. Μπορεί ας πούμε να διακρίνει τους δακτυλίους του Κρόνου, τους δορυφόρους του Δία αλλά και σφαιρωτά σμήνη στο Γαλαξιακό επίπεδο».


Η αλήθεια για τα ζώδια!

P.E. Το βιβλίο σας, στο οποίο μιλήσατε για τα 13 ζώδια πήγε αρκετά καλά... Είναι μια αστρολογική θεωρία για την οποία και η ΝΑSA μίλησε πρόσφατα. Με τι έχει να κάνει;

B.K. «Η Αστρολογία των 13 Ζωδίων θέτει τον αρχαίο αυτό κλάδο της Γνώσης σε μια πιο επιστημονική βάση. Είναι πλέον γνωστό ότι η ετήσια φαινομενική τροχιά του Ήλιου στον Ουράνιο θόλο περνά μέσα από 13 Ζωδιακούς Αστερισμούς.

Τους 12 Γνωστούς και ως Ζώδια, συν τον Οφιούχο. Ο Ζωδιακός Αστερισμός του Οφιούχου παρεμβάλλεται μεταξύ Σκορπιού και Τοξότη. Ο Ήλιος μπαίνει στον Οφιούχο περί την 29η-30η Νοεμβρίου και βγαίνει από αυτόν την 17η-18η Δεκεμβρίου κάθε έτος. Έτσι η Αστρολογία των 13 Ζωδίων αξιοποιώντας τις Αστρονομικές γνώσεις του σήμερα, παρουσιάζει την αλήθεια για τα Ζώδια».


"Τα ζώδια είναι πλέον 13 και τα όριά τους δεν καταλαμβάνουν μήκος τόξου 30 μοιρών όπως παλαιά"

P.E. Το “μπέρδεμα” έχει να κάνει με την διαφορά ανάμεσα σε ζώδια και αστερισμούς ουσιαστικά;

B.K. «Όχι ακριβώς, το μπέρδεμα έχει περισσότερο να κάνει με την επιλογή των Δυτικών Αστρολόγων να μείνουν προσκολλημένοι στο παρελθόν και να μην ακολουθήσουν την μεταβολή στον Ουράνιο θόλο. Μεταβολή που οφείλεται στην μετάπτωση των Ισημεριών και εξ αυτής, την μετακίνηση του σημείου “γ” κατά 50,2'' δευτερόλεπτα της μοίρας κάθε έτος.

Το σημείο αυτό απεικονίζει την τομή του Ουράνιου Ισημερινού με την εκλειπτική (την πορεία του Ήλιου στον Ουρανό όπως φαίνεται από την Γη). Το σημείο “γ” βρισκόταν στην αρχή του Αστερισμού του Κριού πριν 2000 έτη. Σήμερα βρίσκεται στους Ιχθύες.

Είναι λοιπόν το σημείο “γ” η παλαιά απαρχή των Αστερισμών. Σήμερα όλα αυτά έχουν αλλάξει όπως ακριβώς εξηγώ στο βιβλίο μου “Αστρολογία των 13 Ζωδίων”. Τα ζώδια είναι πλέον 13 και τα όριά τους δεν καταλαμβάνουν μήκος τόξου 30 μοιρών όπως παλαιά. Κάθε Ζώδιο έχει δικό του μήκος τόξου. Ο Τοξότης 33,4 μοίρες, ο Οφιούχος 18,6 μοίρες, ο Σκορπιός 6,6 μοίρες...».

"Oι Δυτικοί Αστρολόγοι δεν θέλουν να αποχωριστούν τα κέρδη"...

P.E. Από όταν εκδόθηκε το βιβλίο σας να φανταστώ πως ήρθατε σε «ρήξη» με κάποιους αστρολόγους της «Δυτικής Αστρολογίας»;

Β.Κ. «Προφανώς, οι Δυτικοί Αστρολόγοι δεν θέλουν να αποχωριστούν τα κέρδη που συνεπάγεται η διατήρηση της Αστρολογίας με την παλαιολιθική της μορφή».

P.E. Μέχρι τώρα οι όποιες αστρολογικές αναλύσεις-προβλέψεις έχουν γίνει, είναι λανθασμένες;

B.K. «Εννοείται. Όλες έγιναν με λάθος δεδομένα και σε λάθος βάση, αυτή των 12 Ζωδίων που είναι αποδεδειγμένα και με την σφραγίδα της ΝΑΣΑ, λάθος». 

P.E. Ουσιαστικά λοιπόν αλλάζει και ο ωροσκόπος μας και όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα...

B.K. «Με το βιβλίο μου εισάγεται μια νέα άποψη για τον Ωροσκόπο μας. Ο Νέος μας Ωροσκόπος είναι το ίχνος της Σελήνης σε έναν από τους 13 Ζωδιακούς Αστερισμούς κατά την ώρα γέννησής μας. Δεν είναι το Ανατέλλον Ζώδιο όπως προέβλεπε η παλαιά θεωρία. Αυτό γίνεται διότι μετά από χιλιάδες έτη έχουμε πλέον στοιχεία που αποδεικνύουν την επιρροή της Σελήνης στην ψυχολογία και την προσωπικότητά μας. Μπορεί κανείς να διαβάσει περισσότερα για τον νέο Ωροσκόπο στην ιστοσελίδα www.astrology13.com».

»

"Η Αστρολογία των 13 Ζωδίων μας καλεί να δούμε από μια νέα γωνία τον εαυτό μας"

P.E. Βάσει αυτών, σήμερα μπορούμε να παρακολουθούμε τις ζωδιακές προβλέψεις για το ζώδιό μας;

B.K. «Μπορεί κανείς να παρακολουθεί τις προβλέψεις της Αστρολογίας των 13 Ζωδίων στις αντίστοιχες ιστοσελίδες του ίντερνετ».

P.E. Αστρολογικά πως βλέπετε την Ελλάδα βάσει των ηγεμόνων της; Να είμαστε αισιόδοξοι;

B.K. «Προσωπικά διαφωνώ με το μέρος της Αστρολογίας που ασχολείται με ατομικές ή κοινωνικές-πολιτικές προβλέψεις.

Η Αστρολογία είναι περισσότερο ένας τρόπος να διερευνήσουμε τον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε τις δεξιότητές μας παρά ένα προβλεπτικό εργαλείο. Η Αστρολογία των 13 Ζωδίων, μας καλεί να δούμε από μια νέα γωνία τον εαυτό μας».

P.E. Ποιο είναι το μεγαλύτερο «άγχος» των ανθρώπων που σας ζητούν κάποια συμβουλή; Τι σας ρωτάνε συνεχώς στις παρουσιάσεις και ομιλίες σας;

B.K. «Οι περισσότεροι θέλουν να ξέρουν τι θα τους συμβεί αύριο. Όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να προβλεφθεί όπως εξήγησα παραπάνω.

Η Αστρολογία δεν ακολουθεί το νόμο του αίτιου – αποτελέσματος άρα δεν είναι επιστήμη. Είναι απλά ένας κλάδος της γνώσης που στηρίζεται στην ανθρώπινη εμπειρία. Εκεί που μπορεί να βοηθήσει είναι στον τομέα της αυτογνωσίας και την επίγνωση των ορίων μας».

P.E. Η αστρολογία είναι χόμπι ή απαιτεί πολύ διάβασμα;

B.K. «Θα έλεγα και τα δυο. Μην ξεχνάμε ότι μεγάλοι Φυσικοί όπως ο Κέπλερ και ο Νεύτων, εξασκούσαν την Αστρολογία στον ελεύθερο χρόνο τους...».