Την Κυριακή στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 6η Γιορτή Τσίπουρου.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας με τη συνεργασία 37 Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής και της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πατρών, όπως και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τον  Δήμο Ερυμάνθου.

Σκοπός της γιορτής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας με την ποιοτική παραγωγή του παραδοσιακού μας αποστάγματος, η ανάδειξή του και η προβολή της περιοχής μας με τους απέραντους αμπελώνες και με τις θαυμάσιες ποικιλίες. Ένας άλλος σκοπός της σημαντικής για την περιοχή μας εκδήλωσης είναι η συνεργασία τόσων Συλλόγων με κοινούς στόχους, μία συλλογικότητα που δίνει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στη γιορτή.

Οι Σύλλογοι δεν κοσμούν απλά το πρόγραμμα και την αφίσα της εκδήλωσης αλλά έχουν συμμετοχή και όλοι μαζί απαρτίζουν, τα μέλη, της Οργανωτικής Επιτροπής.

Αυτή η συλλογικότητα έχει μοναδικότητα για τα ελληνικά δεδομένα. Η συνεργασία όλων των Συλλόγων ξεκίνησε από τριμήνου και όλοι μαζί ισάξια δούλεψαν  για την επιτυχία της εκδήλωσης.


Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα στο Κτήμα Διαμαντή (θέση Κουρλαμπά). Το πρόγραμμα έχει και ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Εκλεκτοί ομιλητές από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας θα παρουσιάσουν τις ενδιαφέρουσες εικοσάλεπτες εισηγήσεις των με συντονιστές την κα. Μαρίνα Ριζογιάννη αρχισυντάκτρια (εφημερίδα Πελοπόννησος) και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου κ. Ανδρέα Κεπενό ως εκπρόσωπο των Συλλόγων.

Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα θα καλύψουν οκτώ χορευτικά της περιοχής (αναφέρονται στο πρόγραμμα που σας κοινοποιούμε). Στο τέλος θα έχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι την ευκαιρία, αφού γευθούν τα συνοδευτικά του τσίπουρου-μεζέδες και το τσίπουρο της περιοχής μας, να διασκεδάσουν με παραδοσιακούς χορούς.