Πολλά θα μπορούσες να αντέξεις να ειπωθούν για σένα ή έστω αρκετά. Αλλά όχι αυτό! Όπου το… «αυτό» για κάθε ζώδιο ποικίλλει, αλλά πάντως είναι εξίσου ενοχλητικό όταν σου το προσάπτουν. Δίκαιο ή άδικο λίγο μετράει, καθώς, όπως αναφέρει το myastro, όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται και είναι σαν να σου πατάνε τον «κάλο» κάνοντάς σε να τινάζεσαι στον αέρα, έχοντας προσβληθεί θανάσιμα. Να λοιπόν μερικά… ευαίσθητα σημεία των ζωδίων.

ΚΡΙΟΣ
Είναι γεγονός ότι όταν ο θεός του ζωδιακού σύμπαντος μοίραζε ευθιξία, εκείνος σαν πρώτο ζώδιο, πήρε μπόλικη. Πριν εκστομίσουν κάτι για ελόγου του, θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά. Αλλά το πλέον ασυγχώρητο είναι να αμφισβητήσουν τη γενναιότητά του. Να πουν ότι κάπου δείλιασε, ντράπηκε, υποχώρησε. Ότι δεν τόλμησε να σταθεί παλικαρίσια και να υπερασπιστεί τα εδάφη του. Ιδίως όταν στην πραγματικότητα συνέβη κάτι τέτοιο και φρόντισε να το καμουφλάρει κάτω από έναν ανώδυνο τσαμπουκά. Περίπου σαν ορισμένους χαρακτήρες των κωμικών ταινιών που φωνάζουν «μη με κρατάτε, ρε, αφήστε με να τον σκοτώσω», ενώ δεν τους κρατά κανείς…

ΤΑΥΡΟΣ
Ποιος διανοήθηκε να τον πει σφιχτοχέρη; Μα, έχουμε χάσει το μέτρο, δηλαδή. Επειδή δεν είναι ματαιόδοξος και επιπόλαιος, επειδή εκείνος τα λεφτά δεν τα κόβει από τα δέντρα, επειδή σκέφτεται και την επαύριον, να τον βγάζουν και σπαγκοραμμένο; Άσε που τους έχει βγει το όνομα των Ταύρων, και άντε να ξεμπλέξουν. Πώς να μη τον πνίξει η δίκαιη αγανάκτηση; Το θέμα είναι όμως πως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Εκτός αν έχει γύρω του μόνο άτομα με τρύπιες τσέπες, που δεν μπορεί να βασίζεται στο κριτήριό τους, καλό είναι να αναρωτηθεί μήπως οι άλλοι δεν είναι τόσο υπερβολικοί στις κρίσεις τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Πώς τολμάνε να αμφισβητήσουν τα λεγόμενά του; Με τι θράσος του καταμαρτυρούν ότι άλλα έλεγε χθες και άλλα σήμερα; Ή ότι δεν τα ξέρει καλά το όποιο θέμα του; Είναι ζώδιο του διαλόγου και η ανταλλαγή επιχειρημάτων πραγματικά τον φτιάχνει. Τόσο, που να παρασύρεται και να υπερβάλλει μερικές φορές. Αλλά όχι και να του λένε ότι παραπλανεί, παραπληροφορεί και… παραφέρεται. Επειδή δηλαδή δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους συλλογισμούς του, πρέπει να του τους βγάζουν σκάρτους; Αλλά βέβαια, ουδείς προφήτης στον τόπο του. Τι σχέση έχει αυτό; Ε, ιδού άλλη μια απόδειξη ότι οι πτωχοί τω πνεύματι δεν μπορούν να τον καταλάβουν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Κανένα μέρος για τον Καρκίνο δεν είναι σαν το σπίτι του. Ακόμα κι αν δεν θυμίζει φωτογραφία αρχιτεκτονικού περιοδικού, θα αναδίνει μια αίσθηση φιλοξενίας και θαλπωρής. Που θα ενισχύεται από το υπέροχο κλίμα το οποίο δημιουργεί ο οικοδεσπότης. Έτσι, που κανένας αγαπημένος του δεν θα θέλει να ξεκολλήσει από εκεί. Τα κατάλαβες; Φρόντισε λοιπόν να τα θυμάσαι. Γιατί έτσι και του πεις κάτι που να αντικρούει τα προηγούμενα, αυτό θα ισοδυναμεί με προδοσία της σχέσης σας, ερωτικής, συγγενικής ή φιλικής. Μπορεί να μη σου το πει, αλλά κάτι μέσα του θα έχει σπάσει. Σνιφ.

ΛΕΩΝ
Κάθε Λέων ψωνίζει από τα ακριβότερα μαγαζιά. Τίποτα το φτηνιάρικο δεν αγγίζει το θεσπέσιο κορμί του ή το πανέμορφο βλέμμα του. Αυτό θα πρέπει να ξέρουν όλοι και βάσει αυτού να συμπεριφέρονται. Με άλλα λόγια: Ακόμα κι αν βλέπουμε την ετικέτα της μπλούζας του, δεν λέμε χαρωπά ότι κι εμείς από το ίδιο φτηνό πολυκατάστημα αγοράσαμε ένα τέλειο παντελόνι με 8 ευρώ. Οι γνωστές φίρμες, που τσακίζουμε εμείς οι κοινοί θνητοί σε περιόδους αφραγκίας, οι λαϊκές αγορές και τα κινέζικα μαγαζιά δεν αφορούν τον Λέοντα. Εκείνος δεν πατάει το πόδι του εκεί ποτέ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αν ο Παρθένος έχει αναλάβει μια υποχρέωση, μια ευθύνη, θα κάνει τα πάντα για να σταθεί συνεπής απέναντί της. Τα πάντα, ακούς; Οπότε μην διανοηθείς να του πεις ότι σε μια περίσταση δεν ήταν εντάξει, γιατί αυτό θα τον καταρρακώσει. Μπορεί ο ίδιος να σου τη λέει κάθε φορά που δεν συμπεριφέρθηκες με συνέπεια, αλλά εσύ είσαι άλλο. Εκείνος είναι υπεράνω κριτικής, καθώς θα έχει κάνει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατόν για να φερθεί όπως πρέπει. Έστω κι αν δεν τα κατάφερε. Και όλοι εσείς οι γύρω οφείλετε να το αναγνωρίζετε. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω, εντάξει;

ΖΥΓΟΣ
Τα ζωδιακά αρχέτυπα αποδίδουν στον Ζυγό το χάρισμα του καλού γούστου. Βέβαια η θεωρία ενίοτε απέχει από την πραγματικότητα, δηλαδή από τα αστρολογικά μείγματα του κάθε ατομικού ωροσκοπίου. Με άλλα λόγια, μπορεί να έχει το όνομα, αλλά δεν έχει πάντα τη χάρη. Πράγμα όμως που δεν τον εμποδίζει να θεωρεί τον εαυτό του αδιαμφισβήτητο εξπέρ σε κάθε θέμα αισθητικής: τέχνη, μόδα, διακόσμηση. Έτσι, αν τον πουν κακόγουστο, αν αμφισβητήσουν τον συνδυασμό των ρούχων ή την επιλογή των επίπλων του, θα του κακοφανεί όσο δεν παίρνει άλλο. Τόσο που μπορεί και να παραμερίσει τους καλούς του τρόπους, για να απαντήσει καταλλήλως.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Όλοι μπορούν να πιαστούν κορόιδα κάποια στιγμή. Όλοι, εκτός από τον Σκορπιό. Έχει τα μάτια του δεκατέσσερα, τα αυτιά του εκατόν τέσσερα και εποπτεύει τον σύμπαντα κόσμο, ανιχνεύοντας τα φανερά και τα κρυφά. Ιδίως τα δεύτερα. Και είναι πολύ περήφανος γι’ αυτή του την ικανότητα. Τόσο που δεν θέλει με τίποτα να παραδεχτεί, ούτε μέσα του ούτε έξω του, το γεγονός ότι όντως τον εξαπάτησαν. Κι αν κάποιος έχει την αναίδεια να του το πει, η ενόχληση θα είναι τεράστια. Η ατάκα «σου τη φέρανε», συνοδευμένη από περιπαικτικό γελάκι ή όχι, είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να ακούσει.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Είναι ως γνωστόν ένα από τα λιγότερο παρεξηγιάρικα ζώδια, αλλά αν του πουν ότι τον έχει καπελώσει η σχέση του, πραγματικά αγριεύει. Είναι δυνατόν αυτός, που έχει παντιέρα την προσωπική του ελευθερία, να δίνει τέτοια εντύπωση; Δεν είναι! Ας τον προσβάλλουν με όποιον άλλο τρόπο θέλουν, δεν… μασάει, αλλά αυτό δεν το ανέχεται. Και τον τσούζει ακόμα πιο πολύ, αν και ο ίδιος μέσα του έχει την υποψία πως στην εν λόγω σχέση άλλος κάνει το κουμάντο. Όσο τσιμπημένος κι αν είναι, αυτά τα πράγματα δεν λέγονται, έστω κι αν κάνουν περισσότερη αίσθηση από έναν ροζ ελέφαντα στο δωμάτιο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Στον βαθμό που σε αυτό τον κόσμο η αληθινή αξία ενός ανθρώπου αναγνωρίζεται, ο Αιγόκερως πιστεύει πως είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος. Και πως θα ζήσει να δει το όνομά του στα λήμματα της Wikipedia, για την προσφορά του ως ανθρώπου, επιστήμονος, καλλιτέχνου ή ό,τι άλλο. Επειδή όμως η αληθινή αξία που λέμε συμβαδίζει με τη μετριοφροσύνη, αφήνει να φανεί χωρίς να το κάνει βούκινο. Τι έκανε λέει; Τον κατηγόρησαν ότι πήρε ψηλά τον αμανέ; Τόλμησαν να του απευθύνουν το προσβλητικό «Και ποιος νομίζεις πως είσαι, δηλαδή;». Αυτός που θα τον γράφει η Wikipedia, όταν όλοι τους θα έχουν ξεχαστεί, αυτός είναι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Για κάποιον που ανήκει στο ζώδιο της μοναδικότητας, θεωρεί δηλαδή πως είναι ένας και εξαιρετικός και πως όλα όσα σκέφτεται, κάνει, λέει είναι πρωτόφαντα και συναρπαστικά, εκφράσεις όπως «Α, δεν είσαι ο μόνος» ισοδυναμούν με μαχαιριά στην καρδιά. Είναι και παραείναι ο μόνος. Σε κανέναν άλλον δεν συμβαίνουν αυτά. Κανείς άλλος δεν είχε σκεφτεί να κάνει κάτι με τον δικό του τρόπο. Και το δικό του πεπρωμένο, η μοίρα το χάραξε με όλη της την επιμέλεια, ώστε δια μέσου εκείνου να σωθεί η ανθρωπότητα, αμήν. Μην κοιτάς που δεν του φαίνεται. Κρύβει καλά τη… βίδα του μεταφυσικού του μεγαλείου.

ΙΧΘΕΙΣ
Πες τον ό,τι θέλεις. Αλλά μην τον πεις «παρτάκια». Μην τον κατηγορήσεις ότι κοίταξε το συμφέρον ή τη βολή του, ότι αγνόησε τις ανάγκες του άλλου και έβαλε πιο πάνω τη δική του ευχαρίστηση. Ο Ιχθύς είναι εξ ορισμού το ζώδιο της αυτοθυσίας. Έχει το copyright. Προτιμά να υποφέρει σιωπηλά (ή και ηχηρά, κλαψουρίζοντας, αλλά πάντως να υποφέρει) προκειμένου να είναι ο άλλος καλά. Και ένα δεν αντέχει (αν αγνοήσουμε καμιά εκατοστή άλλα): την αγνωμοσύνη. Έχει βάλει τον εαυτό του στο τελευταίο σκαλοπάτι, και ποιο το αποτέλεσμα; Να τον κατηγορούν κι από πάνω. Πόση αχαριστία να αντέξει, Θεέ του!