Τουρίστες μέσα στον Οκτώβριο στους δρόμους της Πάτρας. Μπορεί να προκαλεί εντύπωση σε πολλούς, όμως είναι αλήθεια και το διαπιστώνει κανείς στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ξένοι τουρίστες απολαμβάνουν τις βόλτες τους στην Πάτρα, πηγαίνοντας σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης και βγάζοντας φωτογραφίες στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, στον ναό του Αγίου Ανδρέα ή ακόμα και στο Κάστρο.

Και αυτό ενώ βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Οκτωβρίου. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Γερμανοί και Ρώσοι τουρίστες. Σίγουρα πολλοί ξένοι προτίμησαν να έρθουν στην Ελλάδα αυτή την περίοδο, τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτωβρίου, καθώς τα εισιτήρια συγκριτικά με το καλοκαίρι είναι αρκετά πιο φθηνά, τουλάχιστον 150 με 200 ευρώ φθηνότερα.  

Πάντως, την φετινή θερινή τουριστική περίοδο που ακόμα (όπως αποδεικνύεται) δεν έχει λήξει είδαμε και στην Πάτρα αρκετούς τουρίστες, κυρίως λόγω του «Culture and shopping» του προγράμματος του Επιμελητηρίου Αχαΐας που έδωσε μπόνους στον Πατρινό τουρισμό και συνεχίσει να δίνει.

Όπως και να έχει το γεγονός και μόνο ότι βρισκόμαστε στον Οκτώβριο μήνα και συναντά κανείς τουρίστες, σε μία πόλη όπως είναι η Πάτρα -που δεν αποτελούσε ποτέ ιδιαίτερο πόλο έλξης για τους ξένους- είναι αν μη τι άλλο θετικό. Είναι μια αρχή για να έρθουν ακόμα καλύτερα πράγματα τα επόμενα καλοκαίρια στην πόλη…