Στη Ευρωβουλή πήγε το θέμα της λειτουργίας του αγωγού ομβρίων στην κολυμβητική παραλία στις Δάφνες της Πάτρας. Συγκεκριμένα για το θέμα κατέθεσε ερώτηση ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής, Νότης Μαριάς. Όπως ανέφερε στην ερώτηση του ο κ. Μαριάς η λειτουργία του δεν είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της Οδηγίας 85/337ΕΟΚ.

Στο κείμενο της ερώτησης του αναφέρει τα εξής: «Οι κάτοικοι της συνοικίας Δάφνες της Πάτρας έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την εμφανή εκβολή του οικείου αγωγού ομβρίων στην πολυσύχναστη κολυμβητική παραλία της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας Προαστίου Πατρών «Η Δράση», από το 2013 η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) προσπάθησε παράνομα να κατασκευάσει τον εν λόγω αγωγό, του οποίου η εκβολή στο τέρμα της οδού Νηρέως θα ήταν εμφανής.

Η προσπάθεια αυτή διακόπηκε έπειτα από αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής με αποτέλεσμα το έργο να μην ολοκληρωθεί. Παράλληλα σύμφωνα με τον παραπάνω Πολιτιστικό Σύλλογο, το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών έχει διαπιστώσει την ύπαρξη εντερόκοκκων στις εκβολές του αγωγού, ενώ ακόμα και σε περιόδους παρατεταμένης ανομβρίας εκρέουν άγνωστης προέλευσης υγρά, καταστάσεις που συνιστούν παραβίαση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 85/337ΕΟΚ για τις επιπτώσεις ορισμένων σχεδίων δημοσίων ή ιδιωτικών έργων στο περιβάλλον».

Καταλήγοντας στην ερώτηση του τονίζει τα εξής: "Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Επιτροπή τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου η λειτουργία του ως άνω αγωγού ομβρίων στην κολυμβητική παραλία στη συνοικία Δάφνες της Πάτρας να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της Οδηγίας 85/337ΕΟΚ;".